Moeetenduste sari Mood-Performance-Tants (MPT) avab uue peatüki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moeetenduste sarja MOOD-PERFORMANCE-TANTS (MPT) selleaastane moelavastus "Chapter 18"
Moeetenduste sarja MOOD-PERFORMANCE-TANTS (MPT) selleaastane moelavastus "Chapter 18" Foto: Caroline Sada

7. mail toimub Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis MPT moelavastus “Chapter 18”, millega tähistatakse Eestis ainulaadse moeplatvormi täisealiseks saamist. Inspireerituna muinasjuttudest ning unenäolisest mõttemaailmast läbib MPT lapseliku rännaku, et jõuda uue peatükini täiskasvanueas.

Tubina saali täidab üheks õhtuks vaatemänguline moelavastus. Lavastaja ja koreograaf Jaan Ulst viib külastajad võlumetsa, kus leiab aset erakordne moeseiklus. Külastajate ette laotub kirev maastik täis tantsu- ja performance-kunsti, millele loob visuaalselt lummavad valgusvormid valguskunstnik Taavi Toom. Muusikainstrumendid paneb imepäraselt kõlama helilooja Ardo Ran Varres.

MPT peatükk algab puhtalt lehelt ning võimaldab noortel moeloojatel jutustada isikupärase muinasloo. Andekate noorte loodud moekollektsioonid läbivad suureks saamise tseremoonia, mille peategelasteks on 76 ebamaist modelli ja tantsijat. Atmosfääri loob lumivalge võlumets, mille varjatud värvidest ning varjunditest ilmuvad nii troopilised korallrifid, kõrbetaimed kui ka jäälilled.

MPT piletid on piiratud koguses saadaval Piletilevi eelmüügist. Etenduse päeval ei saa pileteid kohapealt soetada. Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli uksed avatakse külastajatele kell 20:30 ning moelavastus algab kell 21:00. MPT ametlik afterparty toimub Athena keskuses, algusega kell 23:00. Peaesinejaks on indie-electro-pop artist NOËP ning plaate keerutavad DJ MÖLS ja DJ Kashu. MPT etenduse piletiga on järelpeo pääse soodushinnaga.

MPT 2016. aasta etendusel osaleb 11 ühis- ning üksikkollektsiooni.

Konkursi läbinud ja etendusele pääsenud kollektsioonid:

Liisbet Saue “Kaasiku taga kuusikus”

Krete Beljaev & Manni Aia “Must joon”

Elise Kruusel & Lisette-Maria Puhalainen “MMinimalism”

Cathreen Selgis “Illusion (of adulthood)”

Laura Viia “Oma mõtete vang”

Diana Kivits “Element M”

Karin Kreek “Succulent”

Lisaks esitlevad oma loomingut külalisesinejatena:

Morta Nakaite (Leedu)

Liucija Kvasyte (Leedu)

Elina Heilanen (Soome)

Tartu Kõrgem Kunstikool Tekstiiliosakonna ühiskollektsioon

Moeetenduste sari Mood-Performance-Tants on mittetulunduslik moeüritus. MPT meeskond tänab kõiki toetajaid! Suur tänuavaldus Tartu Linnale, Tartu Kultuurkapitalile ning Eesti Kultuurkapitalile.

Lisainfo MPT kodulehelt www.moodperformancetants.ee ja Facebookist www.facebook.com/moodperformancetants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles