Ameeriklasest firmajuht maksab töötajatele «magamistasu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameeriklasest firmajuht tuli nutikale ideele, kuidas oma töötajaid ärgitada kauem magama, kuna hästi väljapuhanud inimesed on produktiivsemad.

Sellise «magamistasu» kehtestas USA tervisekindlustusfirma  Aetna juht Mark Bertolini, edastab news.com.au.

«Kui töötaja suudab tõendada, et on maganud 20 ööl seitse tundi või kauem, siis saab ta 25 dollarit öö eest ning aastas võib see summa olla kuni 500 dollarit,» teatas firmajuht.

Aetna töötajatel on võimalus kasutada magamisel seadet, mis nende magamisaja ja keha toimingud salvestab. Saadud andmeid kontrollib sõltumatu kolmas osapool.

Bertolini sõnul on mitmed uuringud näidanud otsest seost piisavalt magamise, töötajate produktiivsuse ja firma kasumi vahel.

Juhi väite kohaselt on hästi välja puhanud töötajad ühes kuus keskmiselt 69 minuti võrra produktiivsemad.

«Kui firma investeerib oma töötajatesse ja laseb neil välja puhata, siis läheb firmal aasta aasta järel hästi,» teatas Bertolini.

Kui veel kümnend tagasi oodati, et inimesed töötaksid niiöelda 24/7, siis nüüdseks on aru saadud, et hea tervise juures olevad ja puhanud inimesed on firmale märgatavalt kasulikumad kui need, kes on ületundidest väsinud, haiged ja pideva stressi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles