Maire Aunaste: Ülle Ulla elas pärast Eri Klasist lahkuminekut vaesuses, aga oleks pidanud teenima elutööpreemia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Ulla Eesti teatri aastaauhindade jagamisel 2015. aastal
Ülle Ulla Eesti teatri aastaauhindade jagamisel 2015. aastal Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

10.aprillil teatas ERRi uudisteportaal, et suri baleriin, näitleja ja tantsupedagoog Ülle-Valve-Oktavie Ulla. Maire Aunaste jagab sotsiaalmeedias lahkunud diiva kohta üllatavaid väiteid, mida avalikkus varem ei teadnud.

«Olen väga kurb. Ülle Ulla pärast. Eesti kõigi aegade üks andekamaid artiste, ennast ajalukku tantsinud ja töötanud baleriin! Aga seda, et ta suutis pensionil olles kirjutada kultuuri-ajaloolisi raamatuid Eesti balletist ja teatriloost, ei tea paljud! Ning see, kuidas Ülle pärast Erist lahkuminekut elas... 180-euro eest kuus...(Või oli see ikka 210? Noh, vahet pole! ) Ometi oli ta tôeline DIIVA!!! Mul oli (tänu Üllega suhtlemisele ja tänu nn. sise-info kuulmisele) tohutult piinlik, et tõelised Eesti kultuuri-gurud elavad sügavas vaesuses,» kirjutas Maire Aunaste kurbuses.

«Ometi oli Ülle terve oma töö-ea erakordselt töökas ja Eestile oma armastusega Eesti vastu kasulik ka pärast lavast loobumist..Ülle Ulla tegi iseõppinud kultuuri- ajaloolasena seda, mida diplomiga ajaloolased (vähemalt seda eriala puudutades poleks suutnud): ta jäädvustas OMA aja kultuuri! (mõtlen balletti ja eesti teatrit üldse). Selle eest ei öelnud talle peale tema söbrataride/baleriinide (kes olid ka tema koolikaaslased Tallinna Koreograafiakooli päevilt!) mitte keegi SUUR TÄNU! Tegelikult oli ta ilusate sõnade asemel ammu välja teeninud elutöö preemia! Ülle oli hingelt ja südamelt misjonär, kes oskas kasulik olla ka siis, kui oli üle elanud kümneid operatsioone (olla baleriin tähendab olla 40-selt samamoodi haige nagu profisportlane!),» kirjutas Aunaste, et valudele vaatamata tahtis Ülle endast jätta jälje, mille hindaminegi käib enamusele meist üle jõu.

«Ülle seisis 100 sammu teistest kõrgemal! Terve elu. Ja viimased aastakümned üsna üksi. Mäe tipus olla ongi üsna üksildane, sest teised pole sinna suutelised ronima! Aitäh, Ülle, kõige eest! P.S. Vabanda, et Eri matuste ajal Sind kui endist abikaasat kordagi Estonia saalis istumas ei näidatud. Kuigi Sa olid kohal. Sa ei unustanud sõpru,» lisas poliitik vabanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles