Maad on haaranud kroonide euroks vahetamise ärevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro
Euro Foto: SCANPIX

Eestlasi on tabanud kihk oma kroonisäästud enne aasta lõppu eurodeks vahetada. Pangatöötajad ja politseinikud peavad seda asjatuks kiirustamiseks.

Swedbanki Lõuna-Eesti regiooni direktor Piia Laurson: Kiiret raha vahetamisega ei ole mitte mingisugust, sest aasta esimesel kahel nädalal saab eesti kroone kasutada ka käibes. See tähendab, et saab tasuda kaupade ja teenuste eest kroonides ja kuni juuni lõpuni vahetavad Eesti pangad kroone eurode vastu ning samuti saab kroone eurode vastu vahetada Eesti pangas tähtajatult.

Kuidas inimesed oma teguviisi ise põhjendavad? Miks peavad nad just nüüd kroone eurode vastu vahetama?

Oskar: Plaanime uuel aastal õlut võtta nädal aega jutti ja siis pole enam aega vahetada. Tean seda, et kroone saab vahetada kuni juunikuuni, aga on olemas selline komme, et kõik selle mille saab vana aasta sees ära teha, ei tohi uude aastasse kaasa võtta.

Tiit: Minul on kroone kogunenud natukese üleliia ja see tuleb õigel ajal ära vahetada.

Mati:See mis hetkel pankades toimub on veidike üle vindi aetud kiirustamine.See on rohkem nagu naljavärk. Inimestel on kaks kuni kolm nädalat aega veel vahetada. Miks ma peaksin praegu panka  sellistesse järjekordadesse seisma minema ja lolli mängima...

Mida arvad Sina, miks inimesed on oma raha vahetamisega nii paanikasse aetud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles