Video: Kanada kool leidis nutika viisi, kuidas leida sõpru ja ennetada kiusamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Kanadas Saskatchewanis Saskatoonis asuv Willowgrove`i kool leidis nutika viisi, kuidas lapsed vahetunnis kaaslasi leiaksid ja ei toimuks kiusamist.

Kooli juurde pandi «sõbrapingid», millele õpilased saavad istuda ja samas näidata, et nad otsivad kaaslast, kellega rääkida ja mängida, edastab Huffington Post.

«Varem hoidsid paljud omaette ja üksteisega ei räägitud, kuid nüüd on olemas kohad, kus istudes saab sõpru leida. Nii on palju lõbusam,» teatas  seitsmeaastane Matthew.

Kui õpilane tunneb end üksiku ja kõrvaletõrjutuna, saab ta istuda pingile andes märku, et ta vajab kaaslast ning alati on keegi, kes pingil istujast huvitatud on.

Matthew sõnul jõudis ta «sõbrapingil» olla vaid minuti, kui ta juba mängima kutsuti.

Kanada kooli leiutisest videot näinud ja sotsiaalmeedias sellest lugenud täiskasvanud tõdesid, et neil oleks omal ajal sellist pinki koolis vaja läinud.

«Mul on olnud elus perioode, mil ma sellist pinki vajasin. Üksindus ja üksildus võib tabada igas vanuses inimesi. Tegemist tõesti hea ideega,» teatas üks anonüümne isik.

Juba mitu kooli nii Kanadas kui USAs teatasid, et nad võtsid «sõbrapingi» idee üle. USAs Pennsylvanias Pittsburghis asuva kooli esindaja sõnas, et selle pingi abil leiavad sõpru ka ujedad ja arad lapsed, kes kaaslaste juurde ise minna ei julge.

«Sellised pingid aitavad ennetada kiusamist, samas aga annavad suhtlemisjulgust. Laps aitab teist last ja sellest võib tekkida sõprus,» sõnas ameeriklannast haridusametnik Regina Farrell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles