Aserbaidžaan tümitab Kim Kardashiani, kuna ta kutsus üles Armeenia eest palvetama (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashian
Kim Kardashian Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani võimud asusid ründama USA tõsielustaari Kim Kardashiani pärast seda, kui ta kutsus avalikkust üles palvetama Armeenia eest.

Armeenia juurtega ameeriklanna Kardashian pani Armeenia eest palvetamise palve Instagrami ja Twitterisse põhjusel, et Mägi-Karabahhis lahvatas Aserbaidžaani ja Armeenia vahel relvakonflikt, edastab Daily Mail.

Kardashian pani pildi kahest helikopterist koos sõnumiga: «Palvetage Armeenia eest ja palvetage maailmarahu eest».

Aserbaidžaani suursaadik USAs Elin Suleimanov ründas Kim Kardashiani meedias öeldes, et ta sekkub poliitikasse ja sõtta, teemat tundmata.  

«Kim Kardashian ei ole kindlasti militaar- või poliitanalüütik, seega tasuks tal jääda selle juurde, mida ta kõige paremini oskab ehk telestaariks. Mina oleks väga vilets telestaar ja seega ei trügi ma alale, mis mulle on võõras,» teatas Suleimanov.

Suursaadik jätkas, et Kardashian on populaarne kuulsus, kuid ta ei peaks tegelema teemadega, mis on tema ampluaa jaoks liiga tõsised.

Lisaks Kim Kardashianile pani Twitterisse Armeenia eest palvetamise palve ka staari õde Khloe Kardashian.

Aserbaidžaani ja Armeenia tülis Mägi-Karabahhi pärast on hukkunud vähemalt 75 inimest.

1990. aastatel toimusid Mägi-Karabahhis samuti verised lahingud, milles hukkus umbes 30 000 inimest. Armeenia ja Aserbaidžaan sõlmisid 1994. aastal relvarahu, kuid üksikud kokkupõrked jätkusid.

Jõukas naftariik Aserbaidžaan, kelle sõjaline eelarve on sama suur kui Armeenia kogu riigi eelarve, ähvardas jõuga vaidlusaluse territooriumi tagasi võtta.

Armeenia president Serž Sargsjan sõnas eile, et rahvusvaheline üldsus peaks austama Mägi-Karabahhi elanike õigust otsustada ise oma saatus. Aserbaidžaani alal oleval ja sõjalise konflikti tekitanud piirkonnas on suur armeenlaste enklaav.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles