Galerii: festival "Saksa kevad" avati tõelise superstaariga

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kumus avati kevadfestival Saksa Kevad 2016, mille partnerliidumaaks on tänavu Hessen.Saksamaa suursaadiku Christoph Eichhorni sõnul pakkunuks innovatsioonist pakatav Eesti kindlasti huvi ka Hesseni tõelisele megastaarile, ilmakuulsale Johann Wolfgang von Goethele, kes festivalplakatile sel põhjusel koos tahvelarvutiga sätitud. „Kui Goethe täna Frankfurdist Eestisse tuleks, oleks tal moodsa mehena kindlasti tahvelarvuti kaasas.“

 Avaürituse puhuks saabus Eestisse koos poliitika, teaduse ja kultuurivaldkondade esindajatega kohale Hesseni liidumaa liidu ja Euroopa asjade minister ning Hesseni liidumaa volinik liidu juures Lucia Puttrich, et suhelda partneritega Eestist. Delegatsioonil on Eestis erinevaid poliitilisi kohtumisi ja nad saavad informatsiooni Eestist kui IT-maast. Eesti aukülalisena ütleb tervitussõnad Mart Laanemäe, Eesti välisministeeriumi Euroopa ja Atlandi-ülese koostöö küsimuste asekantsler.

Näitus „Digitaalne dialoog: Städel ja Kumu“ näitab, kuidas toimib eesti-saksa koostöö digitaalsel ajastul. Siin kohtuvad ühe kuu vältel mõlema, Frankfurdi ja Tallinna hinnatud muuseumi kunstiteosed. Noor pianist Mohin Jan Fariod annab avaüritusele muusikalise raami. Ta on oma 17 eluaastaga kodus Hessenis võitnud juba palju auhindu. 7. aprillist tõestab ta TOPSis, et ei valda mitte ainult Chopini, vaid ka elektroonilist muusikat. Tallinna Ülikoolis räägib ta klassikalise ja moodsa muusika seosest. 

„Hesseni liidumaal on suur au olla tänavuse Eestis toimuva Saksa Kevade partner. See täidab mind suure rõõmuga ja avab võimaluse, Teile kõigile meie liidumaad tutvustada,“ ütleb proua minister. „Meie hessenlased oleme ühtaegu nii rahvusvahelised kui ka paiksed. Seetõttugi on väga oluline Eestiga isiklikul tasandil rikkalikke kontakte hoida.“ Hessen esitleb end Saksa Kevadel ka eriseeriaga „Uus Saksa Film“ ja tantsuteatri MAMAZA külalisetendustega. 

Saksamaa suursaadik Christoph Eichhorn: „Meie partnerlus näitab end kogu oma ulatuses nii Eesti ja Saksamaa vahelistes kultuurilistes, majanduslikes kui ka isiklikes suhetes. „Saksa Kevad 2016“ pakub uusi võimalusi täiendavateks kontaktideks ja lähedasemaks koostööks – nii igale inimesele kui ka riikidele ühises Euroopas.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles