Põgenike peale sülitanud taanlane pääses kohtust, kuna nõustus trahvi maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud liikumas Taani teel
Põgenikud liikumas Taani teel Foto: SCANPIX

Taanis sai kuulsaks põgenike peale sülitanud mees, kes küll pääseb rassismisüüdistusest ja kohtust, kuid peab maksma 5000 Taani krooni (670 eurot) trahvi.

Taani meedia ristis ta «sülitavaks meheks» pärast seda, kui väljaande «Information» fotograaf jäädvustas Lollandis, kuidas nimetatud isik oli sillal ja sülitas alla, kus teel liikusid sisserännanud, edastab  The Local.

Politsei teatel rikkus mees Taani kriminaalseadustiku rassismi keelavat paragrahvi ning lisaks  põgenike peale sülitamisele, karjus ta neile solvanguid ja näitas keskmist sõrme.

Mees otsustas kohtusse minemise asemel maksta 5000 krooni trahvi.

Prokurör Jeanette Wincentz Anderseni sõnul ei ole tal andmeid, kas mees tunnistas end trahvi makstes rassistiks.

«Kui ta oleks süüd eitanud, oleks ta pidanud kohtu ette astuma ja siis oleks kohus otsustanud ta karistuse. Kuna ta oli nõus trahvi maksma, siis see võib olla ka süü tunnistamine,» selgitas Andersen.

Sülitamisintsident toimus 7. septembril 2015, kui suur grupp migrante liikus Taanist Rootsi. See tõi kaasa mitme taanlase süüdistamise inimsmugeldamises, kuna taanlased pakkusid põgenikele kopsakate summade eest küüti.

Taani meedias sülistajast ilmunud fotol on näha ka naist, kes oli sillal juhuslikult ja tal ei ole sülitajaga seost. Naise sõnul oli mehe teguviis inimõigusi rikkuv ja solvav.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles