Pildid ja video: Michelle Obama viimane kevad Valge Maja aias

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Washingtonis, USA presidendi residentsi Valge Maja aias on jälle vilgas, kuna esileedi Michelle Obama ja erinevatest paikadest pärit lapsed tegelevad istutamise ja külviga.

USA esileedi käivitas Valge Maja köögiviljaaia programmi kaheksa aastat tagasi kui ta abikaasa Barack Obama sai presidendiks, edastab AP.

Michelle Obama õppeprogrammis õpetatakse lastele taimekasvatust ja tervislikku toitumist.

Valge Maja aias näeb Michelle Obamat koos lastega ka sügisel, kui on saagikogumisaeg.

Valge Maja köögiviljaaias kasvavad nii juurviljad, salatid kui ürdid. Sellel aastal kasvab sealses aias ka salatiliik, mida kasvatati Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS).

Valge Maja aia saadusi on pakutud USA presidendi ja esileedi korraldatud pidulikel lõuna- ja õhtusöökidel, kuid annetatud ka supiköökidele.

Tegemist on esileedi Michelle Obama viimase kevadega Valge maja juurviljaaias. Kas Valge Maja juurviljaaia traditsioon jätkub ja järgmisel kevadel? See sõltub sellest, kellest saab uus USA president ja kas ta abikaasa on aiandusest huvitatud.

USAs toimuvad presidendivalimised 8. novembril. Vabariiklastest kandidaatidest on kõige populaarsem Donald Trump, demokraatide seas aga Hillary Clinton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles