Pärnus tantsitakse stiilselt uude aastasse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetavasti näeb tänavugi lõbusat rahvast 31. detsembri südaööl kesklinnas.
Loodetavasti näeb tänavugi lõbusat rahvast 31. detsembri südaööl kesklinnas. Foto: Ants Liigus

Talviselt vaikses suvepealinnas toimub uusaastapidusid pea igale maitsele, millest enamikul võib tantsida pööraselt uude aastasse, kuid leiab omanäolisi stiilipidusidki.

Eesti üks magusamaid klubisid Sugar tsekkab aastavahetusel laia maailma, kui Pärnu kesklinnas taaselustub kunagine maailma üks legendaarsemaid klubisid Studio 54.

Aasta vahetub glamuurselt

Sugari programmijuhi Kert Klausi teatel saab aastavahetusüritusel “Sugar 54 & Golden NYE” klubist üheks ööks maailma legendaarseim ööklubi Studio 54, mille ekstravagantsusest, tähesärast ja glamuurist räägitakse legende tänapäevani.

“31. detsembri öösel ootavad Sugaris kuldses säras atmosfäär, stiilseimad pidutsejad, üllatused ja pöörane pidu koiduni,” lubas Klaus.

Muuhulgas lööb Sugari lava kuldseimate hittidega särama šarmantne diskodiiva Ines Erm koos tantsijatega. Tantsutuju tõstavad ja silmasoojust kiirgavad taevalikud Metaxa inglid. Pööraseima hitisaju läbi aastate korraldavad DJd Ahto Kruusmann ja Erki Ohmann.

Et sellest veel vähe oleks, loosib Sugar aastavahetuse õnneloosis välja 5000 krooni sularahas.

Studio 54 oli 1970.-1980. aastatel USAs New Yorgis tegutsenud glamuurne ööklubi, kus pidutsesid sageli tolleaegsed kuulsused ja Hollywoodi staarid.

Klubi Bravo muutub aastavahetusel säravaks karnevalialaks, kus aitavad meeleolukat uut aastat veel meeleolukamaks muuta säravad Catzi kaunitarid, kes võtavad esimesi külalisi uksel vastu kihiseva tervitusega.

Bravo programmijuhi Erko Kääratsi teatel võivad soovijad end koos Catzi piigadega jäädvustada.

“Klubis lendab ohtralt värvilisi litreid, õhupalle ja meeleolu lisavad Wild Spiriti go-go tantsijad letil ja fantaasiarikkad show-kavad klubi laval Catzi tantsijatelt,” lubas Käärats.

DJ puldis võtavad aasta kokku klubi DJd Erko Käärats ja Ako Soop.

Bravo Lounge’is jagatakse aastavahetusel aga ohtralt meeleolukaid üllatusi.

Glamuurselt saadetakse aasta ära veel Ammende villas, kus põimuvad muusika, maagia ja šampanjaoksjon, ning restoranis Must Pärl, kus saab osaleda glamuursel õhtusöögiga uusaastapeol “Tähesadu”.

Glamuurset aastavahetuse maskiballi lubab Kilingi-Nõmme ööklubi Gia.

Oodatud on stiilipeolised

Pärnu kesklinna kolmas klubi Mirage plaanib aastavahetusel pidutseda vene stiilis. Klubi juhataja Erdi Naberi teatel kõlavad uusaastaööl pooleks nii vene kui internatsionaalsed tantsuhitid.

Nii teevad diskopuldis ilma DJd Rohtmets ja Naber ning vene muusikat seavad DJd Boriss ja Vassili.

“Nagu vene stiilis peole kohane, voolab palju šampanjat, on rohkelt üllatusi ja kiirematele tervitusjook,” lubas Naber.

Omanäolisel stiilipeol saab aastat ära saata Pärnu jahtklubis. Jahtklubi programmi vedava Ott Tammsalu sõnade järgi rännatakse klubis aastavahetusel Kariibi mere saartele.

“Meil toimuvad kord kuus stiilipeod, millel rändame laevaga mõnele maale,” seletas Tammsalu. “Toimunud on India ja Mehhiko peod ja 31. detsembril oleme Kariibi mere saartel.”

Nii on jahtlubi restoran ehitud aastavahetusel vastavalt, töötajad kannavad kostüüme ning Kariibi mere maade muusikat pakub projekt Caribbean Crew koos Viljandi pärimusmuusika aida DJ Harlet Etnoga. Südaööl toimub jahtklubi juures ilutulestik.

Pärnu kuursaal pühendab aastalõpupeo Eesti kroonile, mis saadetakse ära piduliku tseremooniaga. Ühtlasi tervitatakse uut aastat.

“Õhtut sisustavad enne südaööd tantsutrupp Smile 4 You, õhtujuht Lauri Laos, kes korraldab viktoriine ja mänge,” rääkis kuursaali programmijuht Urmas Lass. “Südaööl saab osa ilutulestikust ja õhtujuht saadab teele Eesti kroonid. Pärast südaööd lõbustavad inimesi ansambel Sada ja Seened ning DJ Kristjan Kaunissaar.”

Tantsitakse hommikuni

Rannas asuvas ööklubis Str& kõlavad varaste hommikutundideni parimad tantsuhitid, mille kannab ette DJ Rivo Tettermann.

“Uue aasta esimestel tundidel astub esimest korda Strandi klubi lavale Merlyn Uusküla koos tantsutüdrukutega,” märkis Tettermann. “Ettekandele tulevad kõik lood värskelt ilmunud plaadilt “Ihuüksi”.”

Nagu mujal, jagatakse Strandiski ohtralt auhindu.

Kesklinnas asuv karaoke- ja snäkibaar Cocoloco plaanib aastavahetusel väärt pidu.

“Toimub karaokevõistlus ja jagame ohtralt auhindu,” lubas Cocoloco juhataja Ingrid Kuik. “Kindlasti saab palju laulda ja kõvasti tantsu lüüa.”

Pidu, mis kestab juhataja lubaduse kohaselt erakordselt pikalt, aitab läbi viia DJ Artur Ivask.
Riia maanteel asuvas C. F. Hahni pubis teeb uue aasta tralli ansambel Mosquito. Kesklinnas asuvas trahteris Postipoiss tantsitab rahvast Jüri Homenja ja restoranis Paradiis esineb MG.

Kõva aastavahetusepidu on plaanis Sindiski.

Vana-aastaõhtul, 31. detsembri südaööl oodatakse kõiki sintlasi linna seltsimaja ette, et lennutada üheskoos kaasatoodud raketid taevasse ja tähistada pärast seda klubis koos Kuldse Trioga uue aasta saabumist.

Sindi Sõprade klubi teatel kestab uusaastapidu varaste hommikutundideni ja Kuldne Trio toob rahvani kõik oma pulli- ja tantsuhitid. Läbi aegade parimad tantsuvideod kannab ette VJ Tony.

Maakonnas ootab pidutsema Maria talu, kus teeb tantsuks muusikat Alibi Duo.

Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses toimuma pidanud uusaastapidu jääb ära.

Ent kes aastavahetusel pidutsemisest isu täis ei saa, võib jätkata näiteks 1. jaanuaril kesklinnas asuvas pubis Viies Villem, kus musitseerib juba pärastlõunal Ergo.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles