Ameeriklane koges laevasõidul Tallinnast Helsingisse «põrgu üheksat ringi» (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kunstniku Eugene Delacroix´ 1822. aasta maal «La Barque de Dante», mis kujutab Dantet koos antiikpoeedi Virgiliusega põrgus
Prantsuse kunstniku Eugene Delacroix´ 1822. aasta maal «La Barque de Dante», mis kujutab Dantet koos antiikpoeedi Virgiliusega põrgus Foto: Wikipedia.org

Ameeriklane Dan Koplowitz kirjeldas Facebookis tragikoomiliselt ja mahlakalt, mida ta nägi ja koges Tallinnast Helsingisse seilanud liinilaeva.

Koplowitz oli laeval möödunud nädalalõpul põhjusel, et tal on oma plaadifirma, mis teeb koostööd Skandinaavia bändidega ning tal oli nii Tallinnas kui Helsingis äriasju ajada.

Ameeriklase reis kujune oodatust pöörasemaks ja ta otsustas jagada kogemust sotsiaalmeedias.

«Jõudsin olla Tallinnast Helsingisse seilanud liinilaeval vaevu viis minutit, kui purupurjus soomlane nimetas mind lamba m*****s. Samuti ründas ta mind rusikatega. #welcometofinland,» kirjutas ameeriklane.

Natukese aja möödudes pani mees teise postituse: «Kõik WCd on umbes, umbes kümneaastane laps liigub ühe kraanikausi juurest teise juurde ja oksendab. See reis on ikka tõesti stiilne!»

Ameeriklasel oli veel paar karmi kogemust, millest üks oli, et joobes venelane langes ühele põlvele ja kosis võhivõõrast tüdrukut, kes loomulikult ei ütles.

Koplowitz nägi ka suurt meest, kelle nägu oli väga kannatada saanud. Tema arvates oli tegemist poksijaga, kes võis laeval kaklusse sattuda.

Ameeriklast üllatas samuti Tallinna-Helsingi liinilaeva muusika. Oli afrobiit, kuid siis tuli moest läinud popmuusika, kuna joobes soomlastele meeldis see rohkem.

Koplowitz oli tunnitajaks, kuidas laeva turvamehed ja hiljem politsei võtsid kinni agressiivsed ja purjus, kuid vaevu jalul seisnud mehed.

«Mul jäi mulje, et Tallinna-Helsingi liinilaev on sõna otseses mõttes «põrgu oma üheksa ringiga,» nentis ameeriklane.

Pärast reisi teatas mees Facebookis, et ta on turvaliselt sõprade juures Helsingis ning ta kirjutas veel paar mõtet kogetu kohta tõdedes, et kes tahab põrgut kogeda, seilaku Läänemere mõnel laeval.

Itaalia renessansikirjaniku Dante Alighieri teose « Jumalik komöödia» esimese osa »Põrgu» järgi on põrgu üheksa ringi järgmised: esimene ring on paganatele, kes ei tunnista Jeesust, teine ring on himuratele patustajatele, kolmas on õgarditele ja joodikutele, neljas on priiskajatele, viies on süngetele ja raevunutele, kuues on usust taganenud ketseritele, seitsmes on igat liiki vägivallatsejatele, kaheksas on petturitele, kupeldajatele ja võrgutajatele ja üheksas on reeturitele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles