Islamiriik sai oma «CSI» ehk käivitas kriminalistikaosakonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Äärmusrühmituse Islamiriik Iraagi esindus teatas, et nad käivitasid kriminalistikaosakonna, mis peamiselt tegeleb sõrmejälgede võtmisega.

Moslemitest ekstremistide sõnul on neil juba olemas mikroskoobid ja kõik muu, mida krimilaboris vaja minna võib, edastab foxnews.com.

Vaja on veel palgata välisriikidest isikuid, kes on oma ala eksperdid, kuid soovivad saada ka džihadistideks.

Islamiriik teatab oma uutest «saavutustest» alati internetis ja sotsiaalmeedias ning ka uue osakonna loomine ei olnud erand.

Väidetavalt langes Islamiriigi võitlejate kätte nii Iraagis kui Süürias mitu politseijaoskonda, milles on krimilaborid koos tänapäevase tehnikaga ning sellest tekkis idee luua oma «CSI».

Islamiriik andis uue osakonna loomisest teada ka fotodega, millel on näha nende «detektiivi» lahendamas banaalselt juhtumit: sissemurdmine apteeki.

Pildil on näha kummikinnastes käsi, mis võtavad «kuriteopaigalt» sõrmejälgi, kasutab suurendusklaasi ja ultraviolettvalgust. Teisel fotol on näha Islamiriigi «kriminalisti» kasutamas mikroskoopi.

Kolmandal fotol on näha habemega võitlejat ulatamas tšekki apteegi omanikule, soovides saada «kuriteo» lahendamise eest tasu.

«CSI:Crime Scene Investigation » on maailmas populaarne krimisari, mida toodeti 2000 – 2015 ning  millel on kaks allsarja «SCI: Miami» ja «CSI: New York».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles