Vaata ja imesta! Need on maailma kõige kallimad kokteilid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Winston kokteil ja selle autor
The Winston kokteil ja selle autor Foto: promo

Kes oleks osanud arvata, et kokteili hind võib ületada korraliku keskklassi auto eest väljakäidava summa. Mis kujundab kokteili hinna ning millised on maailma kallimad kokteilid? Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov annab ülevaate maailma kallimatest kokteilidest.

Maailma kallimad kokteilid saab jagada kolme gruppi. Esimesse gruppi kuuluvad kokteilid, mille hinna moodustavad hinnalised kaunistused. Nende kokteilide puhul ei mängi koostisosad väga olulist rolli. Näiteks kuulub sellesse kategooriasse maailmas hetkel kalleim serveeritud kokteil – ühe Moskva restorani avamisel käis Venemaa ärimees kokteili eest välja 44 613 eurot. Kokteili kallis hind oli tingitud lisatud kaunistustest – klaasi põhjas ootasid joojat kolm 1-1,5 karaadist teemanti.

Selliseid jooke on ka kodus väga lihtne teha – tuleb osta lihtsalt kulda ja teemante, eurone apelsinimahl ja odav viin ning maailma kalleim kruvikeeraja ongi valmis. 

Foto: promo

Kui ligi 45 000 eurot maksnud jooki pakuti Moskvas vaid restorani avamisel, siis samas stiilis elamust saab igapäevaselt kogeda näiteks Tokio Ritz-Carlton hotellis, tellides Diamonds Are Forever Martini kokteili hinnaga 20 165 eurot. See kokteil on valmistatud kvaliteetviinast ja kuivast vermutist, ning kaunistatud teemantiga. Üldjuhul hotelli baaris soovilugusid tellida ei saa, aga selle kokteili ostja jaoks pannakse mängima Shirley Bassey - Diamonds Are Forever, mis on samanimelise James Bondi filmi ametlik tunnuslaul.

Foto: promo

Teine joogikategooria on juba palju põnevam ning siia kuuluvaid kokteile ei suuda isegi mõned kõige maksejõulisemad tarbijad endale lubada. Põhjus on väga lihtne – neid kokteile tehakse väga eksklusiivsest alkoholist, mida on iga päevaga vähem ja keerulisem maailmas leida. Näitena võib tuua kaks viimast Guinnessi rekordite raamatusse kantud kokteili. Joel Heffernan segas Melbourni Crown’s Club 23 baaris The Winston nimelist kokteili mille hind oli 11 153 eurot. Kokteili baasiks on Croizet Cuvee Leonie konjak aastast 1858, mida leiab rariteetalkoholi portaalides hinnaga 135 000 eurot. Väidetavalt tähistasid Churchill ja Eisenhower Normandia dessandi algust samasuguse konjakiga. The Winston kokteili tellimisel peab arvestama vähemalt kahepäevase etteteatamisega, et kokteilimeister saaks valmis teha joogis kasutatava šokolaadi ja muskaatpähkli mulla. 

Enne Heffernani oli maailma kalleima kokteili autoriks Salvatore Calabrese Londoni baarist The Playboy Club. Kõigest 7 011 euro on võimalik tellida Salvatore’s Legacy  kokteil, mille alkoholi summaarne vanus on 733 aastat. Baaskomponendiks on 1778. aasta Clos de Griffier Vieux konjak, maitsestamiseks on kasutatud Kummelilikööri aastast 1770 ja Orange Curacao’d aastast 1860 ning vürtsi on lisatud Angostura bitteriga, mida toodeti 20. sajandi alguses.

Kolmandasse gruppi kuuluvad kokteilid, mis on menüüpõhised ehk mida võib baarist endale regulaarselt tellida. Selle grupi juures ei saa mainimata jätta Londoni legendaarses Savoy hotellis paiknevat American baari. Omal ajal töötasid selles baaris kõik need inimesed, kelle kogemustest ja raamatutest on õppinud paljud tänapäeva parimad baarmenid. Baari menüüsse kuuluv kokteil The Original Sazerac on klassikaline aperitiiv ning kui otsustate enne õhtusööki selle isutekitajaga alustada, olge valmis ka 6 375 eurot selle eest välja käima. Selle hinna eest saate kokteili, mis on tehtud väga haruldasest alkoholist: Sazerac de Forge brändi aastast 1858, Pernod Absinthe aastast 1950 ja Peychaud bitterist eelmise sajandi algusest.

Foto: promo

Ka Prike toodetega saab nautida eksklusiivseid kokteile. Kodusel kokteiliõhtul võib sõpradele serveerida näiteks Sidecar kokteili, mis on tehtud Hennessy Richard konjaki (3 200 eurot pudel) baasil. Või miks mitte pakkuda ka klassikalist šampanjakokteili 1998 Dom Perignoni baasil, mis maksaks tegijale ca 80 eurot kokteili kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles