Briti mäesuusataja põgenes Bulgaarias karja huntide eest (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bulgaarias Banskos mäesuusapuhkusel olnud britil tuli karja huntide eest põgeneda ning ta oleks äärepealt elu kaotanud.

30-aastane Janveer Sandhu sõitis kogemata rajalt välja vastu puud ning tal tuli sügavas lumes olles rasketest saabastest ja suuskadest loobuda, edastab Daily Mail.

Mees märkas oma kannul hunte ja ronis nende eest puule varju, lootes et metsloomad talle järele ei roni. Kuna tal olid ainult sokid jalga jäänud, siis said ta jalalabad külmakahjustusi.

Briti õnneks sõitis järgmisel päeval paigast, kus ta puuotsas oli, üks pere autoga mööda ja märkas teda.

Sandhu arvates on tema juhtum nagu filmis «The Revenant» (Mees, kes jäi ellu), kuid märgatavalt väiksemas mastaabis. Selles satub ameeriklasest karusnahakütt, keda kehastab Leonardo DiCaprio, karu kätte, saab vigastada ja kaaslased jätavad ta maha surema.

Sandhu saaga sai alguse sellest, et ta läks veebruaris koos sõbraga Bulgaariasse Banskosse suusapuhkusele. Teisel päeval läks mees kui kogenud mäesuusataja mustale rajale, kuid sattus siltidest segadusse ja sõitis rajalt välja, kihutades suurel kiirusel vastu puud.

«Otsasõiduga ma ei kaotanud teadvust, olin vaid uimane. Ninast tekkis küll verejooks. Siis märkasin üsna lähedal kolme hunti, kes verelõhna peale minu suunas liikusid,» meenutas britt.

Ta lisas, et lumi ulatus poole kehani ja selles oli raske huntide eest ära joosta. Mees mõistis, et inimasulaste kaugel  olles saab ta loota vaid iseendale ning ta ainsaks pääsemiseks oli puu otsa ronimine.

Mees lisas, et ta nägi päästemeeskonda teda otsimas, kuid nad olid liiga kaugel, et ta oleks saanud endast märku anda. Kuna ta oli levist väljas, siis ei saanud ta mobiiltelefoni kasutada.

Üks Bulgaaria pere päästis ta lõpuks ja britti viidi pealinna Sofia haiglasse ravile, kus arstidel õnnestus ta külma saanud jalad enamvähem päästa.

Ühendkuningriiki tagasi jõudnud, vajas ta veel lühiajalist haiglaravi, sest tal tuli amputeerida parema jala suure varba ots ja selle varba kõrval olnud teine varvas.

Sandhu arvates oli tal õnne, et ta kõikidest varvastest ilma ei jäänud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles