Prantsuse Riviera kuulutas Hiina menunäitleja oma saadikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Ye
Liu Ye Foto: Wikipedia.org

Prantsuse Riviera nimetas Hiina menunäitleja oma saadikuks, kuna aina enam hiinlasi puhkab Provence`is ja Côte d’Azuril.

Liu Ye sai kuulsaks 2006. aasta Hiina kassafilmis «Kuldse lille needus», kuid ta on esinenud ka koos selliste staaridega nagu Maryl Streep, Bruce Willis ja Jackie Chan, edastab The Telegraph.

Näitleja uueks ülesandeks on meelitada aina jõukamaks saavaid hiinlasi Lõuna-Prantsusmaad külastama ja seal puhkama.

Seni on ameeriklased Prantsusmaad külastavate turistide seas arvukuselt esikohal olnud, kuid hiinlased on neile kandadele jõudmas, kuna on avastanud enda jaoks Prantsuse luksuskaubad.

Suured kaubamajad nagu Galeries Lafayette ja Printemps saadavad oma töötajaid hiina keele kursustele ja Pariis loodab, et tõukab sel aastal troonilt Hongkongi, mis on seni hiinlaste populaarseim ostlemispaik olnud.

Möödunud aastal külastas Prantsusmaad rohkem kui kaks miljonit hiinlast, kellest 90 000 olid Rivieras. Lõuna-Prantsusmaa võimud loodavad, et 2020. aastaks kerkib hiinlastest turistide arv seal 200 000ni.

38-aastane Hiina staar Liu Ye on abielus prantslannaga ja osa ajast elab Prantsusmaal Nice´is.

«Mulle on suur au esindada oma naise ja enda teist kodumaad,» teatas näitleja.

Liu Ye on Prantsusmaal varasemast tuntud ja ta teeneid on hinnatud, kuna 2013. aastal sai ta Prantsusmaa kõrge kultuuriautasu. Cannes` Carltoni viietärnihotellis anti möödunud nädalal sviidile Liu Ye nimi.

Hiinlased on enda jaoks leidnud ka Prantsusmaa iidsed lossid ja kindlused, ainuüksi Bordeaux` piirkonnas asuvatest vanadest lossidest 120 kuulub hiinlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles