Euroblogi: kolmas päev euroga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet.

Postimees.ee ootab lugejate kirju saabuva euro kohta. Ootame kuulujutte, müüte, enda isiklikke läbielamisi, poejärjekorras liikunud kõlakaid, naljakaid jutte, huvitavaid fakte, kasulikke nippe – ühesõnaga kõike, mis puudutab euro tulekut. Samuti võib meile saata põnevat pildimaterjali näiteks uutest eurodest, viimastest kroonidest jne.

Anna teada, kuidas läheb eurodega harjumine!

Kirjad saada toimetus@elu24.ee või kirjuta kommentaariumisse.

Tegemist on lugejate kirjadega, mille sisu ei ole toimetus kontrollinud!

3. jaanuar (kolmas päev euroga)

Täna nägin poes kuidas üks papi ostis 5 tonni eest kulda endale:)ütles müüjale et :euro tuleb!

Oi: Tahaks näha, mida teevad koolipuhvetid. Mina tahan 10 eesti-sendist kommi ka järgmine aasta!

Täheldaja: Ajalooliselt oli Eesti esimene raha hoopis Eesti mark ja Eesti penn.
Euro tulek muudab nii mõndagi paljudes valdkondades. Näiteks «sekspoos 69 ehk 96» vahetub uute vastu, mis saab alates 1. jaanuarist olema hoopis «sekspoos 4,41 või 6,14». Samuti vahetub meditsiinis kasutatav väljend «krooniline haigus» uuema vastu: «euroline haigus».

Jürr: Päris keeruline on nende eurodega majandamine. Olen kaks päeva poes käinud ja päris naljaks on vaadata hindu 2.70 jne. Kujutan ette, et palk saab tunduvalt kiiremini seekord otsa. Segadusse ajavad eelkõige hinnasildid mis on korraga kroonides ja eurodes.

Axel: Sampo pangas oli apsakas, nimelt näitas sularahaautomaat laupäeval 16 krooni, kuid tegelikult oleks pidanud olema 16 eurot :D

31. detsember(euroni on jäänud loetud tunnid)

Ayo: Nonii, ma täna pärast kella 12 südaööd kohe olen esimene eurodega ostja Tartu kesklinna statis, ajee

Sander: Ja miljonäride hulk Eestis kukub kolinal. Sellest on jah kahju, et nüüd peab miljoni kontol nägemiseks tervelt 15,6466 korda rohkem vaeva nägema. Või tuleb hakata senisest veelgi kavalamaid vargusplaane hauduma

Liisu: Nii kurb ikka, et me oma ilusast rahast ilma jääme! :(:(. Elan Norras ja olen enda tutvusringkonnas ikka küsinud, et mis norrakad sellest arvavad. Ütleme siis nii, et nad ei saa sellest aru ja laususid samuti, et meil on väga ilusad rahatähed, need Eesti kroonid, et nad ei mõista, miks me peame need eurode vastu välja vahetama!!!

Netu: EUR- Eesti Uhkus Rikutud!
 

30. detsember(euroni on jäänud 1 päev)

Tyyp: EUR = Eesti Uus Rubla.

Tammemalakas: Mida suurem rahasüsteem, seda rohkem on tal võltsväärtust. Euro vastuvõtmisega kuulutasime tervele maailmale, et me oleme näljarotid, kellel pole maailmale mitte midagi pakkuda. Teeb kurvaks see, et tulevikus, kui ka väärtused peaks tekkima, siis puudub neile õiglane ekvivalent ja ka praegused loovutatakse mitte millegi eest. Sellest aru saamiseks peab suu kinni panema ja oma peaga veidi mõtlema. Viimane pole aga ammu enam moes

Hardi: Täna hommikul avanes Tallinna kesklinnas vaatepilt, kus suurem osa sularahaautomaatidest olid juba ummistatud, kuna võetakse viimaseid koroone välja. Eks ikka sellepärast, et täna suletakse sularahaautomaadid.


29. detsember(euroni on jäänud 2 päeva)

Priit: Käisin eile päeval poes, olin järjekorras ja minu taga olid kaks vanemat prouat. Üks proua rääkis teisele, et tema on kogunud endale hulgim taarat, kuna ta olevat kuulnud, et ühe pudeli eest saab 1. jaanuarist tagasi 1 euro.

Silvia: Mul on mure, ma ei leia endale eurorahakotti, kõik mida ma olen näinud on kroonidele mõeldud ehk siis meile on kätte jõudnud rahakotipõud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles