llmataat viskas nalja: Kesk-Saksamaal tuli lumi uuesti maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaa keskosas asuvate Hesseni ja Tüüringi elanike sõnul viskas tänasel naljapäeval isegi ilmataat nalja, kuna seal sadas uuesti lumi maha.

Täna hommikul tekkisid ootamatu lume tõttu liikluses ummikud jakaos ning politseil tuli halbade teeolude tõttu sulgeda kiirtee number 5, edastab The Local.

Hessenis Asfeldis sattus 32-aastase juhi juhitud kaubaauto külglibisemisse ja põrkas kahe teise kaubaautoga kokku. Juht sai raskeid vigastusi ja ta viidi haiglasse.

Frankfurdi suunalisel kiirteel on osadel teelõikudel teetööd, mille tõttu seal juba varem liikusid autod aeglasemalt ning vahel tekkisid seisakud. Nüüd maha sadanud lumi pikendas autode järjekorra kümnekilomeetriseks.

Paljud juhid olid juba jõudnud suvekummid autole alla panna ja juhtide sõnul meenutas nendega liikumine «lehma libedal jääl».

Kuna lumetuisuga kaasnes tugev tuul, siis oli teedele langenud puid, mis samuti liiklust takistasid. Päästetöötajad tegelevad puude eemaldamisega.

Saksamaa meteoroloogiameti esindaja Jens Öhmicheni teatel sadas Erfurti lennujaamas maha 13 sentimeetrit lund. Tüüringi metsandusamet edastas, et piirkonnas on lume paksus 7 – 9 sentimeetrit.

Saksamaa lõunaosas seevastu on suur suvi, sest temperatuur ulatub seal üle 23 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles