Aprillivideo: mis juhtub, kui leida parklast hiidsisalik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Youtube´i on jõudnud aprillinalja video «Jurassic Carpark», milles uuritakse inimeste reaktsioone, kui nad kohtuvad parklas ootamatult hiidsisalikuga.

Mikrofonidega mehed Hamish ja Andy küsivad, et mis juhtub kui kohata realistlikku hiidsisalikku ning kutsuvad ükshaaval oma kolleege autoparklasse.

Hiidsisalik jääb ootele tühjale parklakohale ja mehed peidavad end autosse.

Esimene meeste poolt kutsutud naine märkab hiidsisalikku kohe, hakkab karjuma ja jookseb ruttu klaasukse taha peitu. Ta reageerib õigesti, sest kõik reageeriks nii, kui leiaks end ootamatult tagaaetuna konteksti mittesobiva eluka poolt.

Teine naine saabub ka rahulikult hoone all olevasse parklasse ja ei märka kohe hiidsisalikku. Ta ei pääse ukse juurde, vaid hakkab teda taga ajava eelajaloolise looma eest põgenema. Katse tegijad näevad, et asi muutub kriitiliseks ja tõttavad appi. Naine haarab metallpostist, lootes sellelt kaitset saada.

Kolmas katsealune on mees, kes märkab hiidsisalikku peaaegu kohe ja põgeneb tuldud teed tagasi. Ta ütles, et tegemist on võltshiidsisalikuga, kuid ta ehmatas siiski ja süda hakkas kiiremini lööma.

Neljas isik oli jälle naine, ka tema märkas hiidsisalikku kiiresti ja reageeris hirmunult, joostes ta eest ära. Naine tahtis lifti pääseda, kuid siis märkas kolleege mikrofonidega. Selle naise sõnul oli loom nii hirmutav, et tal tulid tilgad püksi.

Katse teinud võtsid kokku, et katse õnnestus.

Teada on, et hiidsisalikud surid umbes 65 miljonit aastat tagasi välja Maad tabanud asteroidi tõttu ja pärast seda hakkasid tekkima uued loomad, kaasa arvatud imetajad, kelle hulka kuulub ka inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles