R2 populaarne saade «Hallo, Kosmos!» saab asendussaatejuhi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Peek
Ingrid Peek Foto: Tiit Mõtus

Raadio 2 ühe populaarseima saate “Hallo, Kosmos!” tegija Ingrid Peek sõidab kuuks ajaks Ameerikasse komandeeringusse intervjuusid tegema: plaanis on kaamerate-mikrofonide ette püüda Hillary Clintoni kampaaniajuht John Podesta, kes on tuntud UFO-failide avalikustamise pooldaja, kosmosesuunaline edukas ettevõtja Elon Musk, tippteadlane Michio Kaku ja alternatiivraviguru Deepak Chopra. Senikaua proovib maikuus sise- ja väliskosmiliste audiorännakutega kätt tuntud skeptik Martin Vällik.

“Eluterve skeptitsism on väga oluline ning teretulnud igas eluvaldkonnas. Martin Vällik on suur saate “Hallo, Kosmos!” fänn olnud saatesarja algusest peale: esimesed pool aastat konspekteeris ta igat saadet reaalajas Skeptik.ee kodu- ja facebookilehel, aga viimastel aastatel näib füüsikaõpetaja jõud veidi raugenud olevat. Usun, et nende viie maikuu saate tegemine värskendab tema vaimu (mille olemasolu pole muidugi teaduslikult tõestatud) ning viib ta taas kurssi maailmavaadete perifeersemate piirkondade ja multidimensionaalsete mõõtmetega, mida põnevusefännidega jagada,” kommenteerib asendussaatejuhi valikut Ingrid Peek.

“Muidugi üllatas mind see omapärane pakkumine ning pean ühtlasi ka tunnistama, et olen varemgi selle peale mõelnud, et kuidas teeks mina seda saadet, mille motoks on mõista, mitte hukka mõista. Kindlasti võtan vaatluse alla nõiduspõhise meditsiini, sest see on ju nõiarahva seas praegu enim kirgi küttev teema. Amatöörastronoomina on minu kohus teha raadiokuulajatele selgeks taevaste tähemärkide metafüüsilise mõõtme ja mõju puudumine ning avalikustada meie planeedi tegelik kuju. Kindlasti käsitlen teemasid, mis näitavad hinge, vaimu ja teadvust täiesti uuest, olematust vaatenurgast ja tõestan, et kõik ei ole üks,” on Martin Vällik uuest intrigeerivast väljakutsest vaimustunud.

“Ootame huviga, kas ja kuidas kasutab Vällik seda suurepärast võimalust ka selleks, et lõpuks avalikult ja asjalikult ära tõestada, et armastus on pelgalt ajukeemia ja teadvus elab ajus ning hinge, Jumalat ja UFOsid pole olemas,” lisab saate “Hallo, Kosmos!” autor Ingrid Peek.

Saade “Hallo, Kosmos!” seikleb maailmavaadete ääremail ning surfab sise- ja väliskosmilistes mõõtmetes Raadio 2 eetris neljapäeviti kell 20-22 ja kordusena pühapäeval kell 14-16. Sel suvel kuuendat eetriaastat tähistavas saates on kuulajatega oma oma ilmavaateid, teadmisi, kogemusi jaganud tippteadlased, ufoloogid, kultuuritegelased, võlurid, religioonide esindajad, pärimuse kandjad, loodusehoidjad, nõiad, kosmoloogid, tervendajad, ühiskonnategelased, šamaanid, futuroloogid, arstid, valgustunud meistrid ja paljud teised meilt ja mujalt maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles