Viis Järvit üheskoos ja üliharv instrumentide kooslus täna Niguliste kirikus

Elu24.ee muusikatoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis Järvit üheskoos ja üliharv instrumentide kooslus täna Niguliste kirikus
Viis Järvit üheskoos ja üliharv instrumentide kooslus täna Niguliste kirikus Foto: Promopilt

Täna kell 19 toimub Niguliste kirikus viie Järvide muusikute-dünastia esindaja ühiskontsert ning lisaks orel ja mandoliin, mille kooskõla pole enamik eestimaalasi ilmselt kunagi kuulnud.

Tänane muusikaline sündmus on erilaadseim Tallinn Music Weeki raames toimuv klassikalise muusika kontsert. Kolmeosalise kontserdi raames on harukordne võimalus näha esinemas ühekoos lausa viit Järvit: Miina Järvi (viiul), Martin Järvi (viiul), Madis Järvi (vioola), Mihkel Järvi (klaver) ja Marius Järvi (tšello). Eesti tuntuima muusikute-dünastia liikmed esitavad Pärdi, Rahmaninovi, Schuberti ja Tšaikovski teoseid.

Kontserdi teises osas pannakse ühte kõlama muusikainstrumendid, mis kõlavad koos vaid harvadel juhtudel. Nimelt pannakse kokku mandoliin ja orel. Huvitava koosluse taga seisavad Alina Sakalouskaya mandoliinil ja barokkmandoliinil ning Kadri Ploompuu orelil. Duo esitab Ortize, Palestrina, Castello, Albinoni ja Vivaldi teoseid.

Kolmandas osas esitab kammerkoor Collegium Musicale koos varem salvestatud fonogrammiga Mirjam Tally ja Imre Sooääre teoseid.

Kontsert toimub koostöös festivaliga Klaaspärlimäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles