Ameeriklane lasi maha chupacabra?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane lasi maha chupacabra?
Ameeriklane lasi maha chupacabra? Foto: chicagonewsreport.com

Ühe ameeriklase sõnul lasi ta maha kummalise karvutu ja roosakashalli nahaga olendi, kes võib olla vereimeja chupacabra.

Kentucky osariigis Lebanon Junctionis elava Mark Cothreni sõnul on tegemist kassisuuruse elukaga, kes jalutas ta aias, kirjutab foxnews.com.

Loomal on pikad teravatipulised kõrvad, vurrud ja pikk saba, kuid puudus karvkate.

Cothren ja ta naabrid kahtlustavad, et tegemist oli legendaarse kariloomadelt verd imeva chupacabraga.

«Minu nägemuse kohaselt on praegusel talvisel aastaajal loomadel karvkate. Mind üllatas, et sel loomal polnud ning ma küsisin endalt, kuidas ta talve vastu peab. Loom ajas kogu ümbruskonna kihevile,» lausus mees.

Legend chupacabrast tekkis 15 aastat tagasi kui Puerto Ricos tekitas üks kummaline loom lambakarjas kaose. Kohalik farmer avastas, et kaheksa ta lammast olid tapetud ning nende kehast veri välja imetud.

Paar kuud hiljem teatas teine lambakasvataja, et kummaline loom tappis veel 150 kodu- ja lemmiklooma.

2004. aasta juulis tapeti USAs Texase osariigis kummaline, halli naha ja ilma karvadeta loom, keda samuti peeti chupacabraks. Veterinaarid tegid hiljem siiski kindlaks, et tegemist oli koiottiga, kellel oli parasiidiinfektsioon ning ta oli selle tõttu karvad kaotanud.

2006. aastal teatas üks ameeriklanna, et ta sõitis autoga sellisele elukale otsa ja tappis ta. Vigastuste tõttu ei olnud võimalik kindlaks teha, mis loomaga tegemist oli.

Enamik loomaeksperte on veendunud, et chupacabra puhul  on tegemist mõnd haigust põdeva koera, pesukaru või koiottiga.

«Karvad kaotanud loomi on väga raske ära tunda ning selle tõttu võidakse neid müütilisteks olenditeks pidada,» laususid asjatundjad.

Cothreni maha lastud looma uurib USA kalandus- ja jahindusamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles