Egiptlasest lennukikaaperdaja eksnaine: mul on väga häbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seif Eldin Mustafa
Seif Eldin Mustafa Foto: SCANPIX

Lennufirma Egyptair reisilennuk, mis pidi lendama Alexandriast Kairosse kaaperdati egiptlase poolt, kes sundis piloote lendama Küprosele.

Draama kestis eile Larnaca lennuväljal viis tundi enne kui kaaperdaja end Küprose võimude kätte andis, edastab Daily Mail.

Kaaperda küproslannast eksnaine keeldus meest vanglas külastamas, kuid sõnas meediale, et tal on juhtunu pärast väga häbi.

Küprose politsei teatel kaaperdas armuvalus Seif Eldin Mustafa, kes kandis võltsi pommivööd, lennuki põhjusel, et tahtis näha eksnaist ja oma lapsi.

Küprose prokuröri Andreas Lambriano teatel oli lennukikaaperdaja oma kodumaal Egiptuses seadust rikkunud ja selle tõttu mustas nimekirjas.

«Ta ei olnud oma naist ja lapsi pikka aega näinud, sest Egiptuse valitsus ei lubanud. Mida ta pidi tegema?» küsis prokurör.

Egiptuse võimude sõnul on Mustafa puhul tegemist vaimselt ebastabiilse ja rumala mehega, kes kandis aastaid tagasi lühiajalist vanglakaristust ja põgenes 2011. aastal Egiptuse vanglast president Hosni Mubaraki vastase ülestõusu ajal.

Egiptuse ja Küprose meedia teatel on paaril neli last, kuid oli ka viies, väike tüdruk, kes hukkus autoõnnetuses.

Küprosel kohtu ette saadetud Mustafa ei lasunud enda kaitseks sõnagi, kuid näitas ajakirjanikele sõrmedega V-märki, kui politsei teda Larnaca kohtu juurest minema transportis.

Küprose politsei teatel võidakse 58-aastasele kaaperdajale esitada süüdistus lennukikaaperdamises, inimröövis eesmärgiga viia reisijad sihtkoha asemel mujale, ohtlikus käitumises ja terrorismivastase seaduse rikkumises.

Uurimine näitas, et  kaaperdaja kandis võlts pommivesti, kuid ta tegu ei olnud terrorism.

Egiptuse reisifirma Lions Trips kasutas juhtumit ära enda reklaamiks, teatadest et igal ajal ja iga kell saab lennata Kairo asemel Küprosele. Sotsiaalmeedias sai see reklaam karmi  kriitika osaliseks.

Küprose president Nicos Anastasiades kommenteeris naerdes, et isegi lennukikaaperdamise puhul ei saa naisest mööda.

26-aastane inglane Ben Innes oli nii julge, et tegi kaaperdaja Mustafaga koos selfie ja saatis selle oma emale Pauline Innesile.  Pilt hakkas meedias ja sotsiaalmeedias kiiresti levima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles