USA pank tegi koerast Islamiriigi terroristi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides sai äärmusrühmituse Islamiriik rahavoogude liikumise jälgimine ja takistamine tagasilöögi, kuna eksikombel pidas pank koera terroristiks.

Chase Bank pidas kinni 347 dollari suuruse internetimakse, mille koera omanik tahtis maksta ta koeraga jalutamas käivale isikule, edastab nydailynews.com.

Pank arvas, et see summa on määratud Islamiriigi võitlejatele ja sellega toetatakse terrorismi.

Polüskleroosi põdev koeraomanik Bruce Francis tahtis maksta oma üheksa-aastase koera Dash jalutajale ta teenuse eest, kuid pangaametnik luges dokumendilt kogemata Daesh, mis on Islamiriigi araabiakeelne akronüüm.

Koerajalutaja teavitas koeraomanikku, et talle ei ole summat laekunud. Omanik oli ülekande teinud kümne päeva eest ja talle oli üllatus, et jalutaja ei olnud raha saanud. Ta uuris pangast ja sai teada, et ta koera seostatakse Islamiriigi ja terroristidega.

Mehel tuli pangale selgitada, et ta koera nimi on Dash, mitte Daesh.

«Täielik lollus, nad tabasid «tõelise» terroristi. Ainus, mida mu koer terroriseerida suudab, on grillkana,» kommenteeris koeraomanik oma kodulinna San Francisco meediale.

Pank sai vea jälile, esitas vabanduse ja mees sai koerajalutajale maksta ta teenuste eest.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles