Elu24 video! Kristo Rajasaare ja Koit Raudsepp: Eesti muusika liigub tõusvas suunas üles

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Fonogrammitootjate Ühing korraldas 29.märtsil teistkordselt Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade jagamise. Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2016 võitjad kuulutati välja pidulikul galaõhtusöögil restoranis Merineitsi.

Galal valiti aasta raadiojaamaks Raadio 2 ning aasta muusikaajakirjanikuks legendaarse raadiohääle Koit Raudsepa. Elu24 uuris galal Raadio 2 peatoimteja Kristo Rajasaare ja Koit Raudsepa käest, mis seisus Eesti muusikamaastik on.

Foto: Erlend Štaub

Raadio 2 on võitnud parima muusikaajakirjaniku tiitli juba kaks korda, möödunud aastal pistis auhinna kotti Koit Raudsepa kolleeg Erik Morna. «Mul on hea meel, et auhind jäi peresse ja mis seal salata, see auhind on väga tunnutuslik ja minuarust asja eest antud,» rääkis raadiohääl Koit Raudsepp, et täiendust on saanud nii žürii kui gala ise.

Foto: Erlend Štaub

Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare lisas, et tal on hea meel, et Raadio 2te on muusikaettevõtjate poolt märgatud. «Järelikult me oleme olulised,» lisas mees, et kodumaise muusika heaks on tehtud palju. «Me oleme olnud päris heaks eeskujuks, ka teistes jaamades on hakatud Eesti muusikat rohkem tähtsustama.»

Muusikute jaoks kõige suurem väljakutse Eestis on hea musa kirjutamine. Järgmine oluline moment on Rajasaare sõnul see, et muusikaettevõtja leiaks talendi üles ja ta kaduma ei läheks. «See, et talent ja ettevõtja omavahel kokku saavad, ongi kõige suurem väljakutse,» lisas Raadio 2 vedaja ja muusik.

Mis on aga hetkeseisuga kodumaise muusika suund? 

«Ühte suunda nägime eelmisel suvel Pärnus. Ma arvan, et Cartooni tulek on üks eelmise aasta olulisemaid sündmusi Eesti muusikas,» toob Rajasaare näiteks selle, kui palju mängitavat kraami tõi Cartoon raadiojaamadesse ja kui paljusid see kõnetab ka vabas õhus aeroobikana.

«Eesti muusika liigub tõusvas suunas, vertikaalselt üles,» lisas Koit Raudsepp, et kodumaised helid ei ole paigale tammuma jäänud. «Enamik Eesti bände alles õpivad, katsetavad, tunnevad pettumust ja rõõmu, aga arenevad edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles