Morgan Freeman esitleb enda esimest dokumentaalsarja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Freeman
Morgan Freeman Foto: promo

Esmaspäeval, 4. aprillil esilinastub National Geographic kanalil dokumentaalsari «Jumalate lugu Morgan Freemaniga» (Story of God with Morgan Freeman), mille autor ja moderaator on tuntud Ameerika näitleja Morgan Freeman. 

Uus kuueosaline dokumentaalfilm soovib leida vastuseid olulisematele usku ja Jumalaid puudutavatele küsimustele. Iga osa keskendub erinevale teemale – millest sai alguse elu; mis on elu mõte; kas on elu pärast surma; kas maailma võib oodata lõpp jt.

Vastuste saamiseks reisis võttemeeskond ligi 20 linna 7 riigis, et külastada inimkonna jaoks olulisemaid usulisi paiku nagu Nutumüür Jeruusalemmas, Bodhi puu Indias, maiade templid Guatemalas jt kohad. Kokku lindistati üle 50 intervjuu tipp-professorite, arheoloogide ning kõikide maailma uskude esindajatega.

Morgan Freemani sõnul andis talle idee sarja tegemiseks mõistmine, et maailma religioonid on erakordselt sarnased. «Paar aastat tagasi külastasin Türgis Hagia Sophia mošeed, mis esialgu ehitati kirikuks. Seal sain aru, et need lood, mida erinevad religioonid jutustavad, on ometi väga sarnased. Me kõik otsime midagi suuremat kui me ise ning soovime vastuseid peamistele küsimustele elu mõttest Jumala olemuseni. See sari proovib jõuda vastustele natuke lähematele,» rääkis Freeman.

Sari on antud välja kanali National Geographic ja produktsioonifirma Revelations Entertainment koostöös. Sarja loojad on lisaks Morgan Freemanile ka produtsendid Lori Mcreary ja James Younger.

Sari on eetris kuuel esmaspäeval algusega kell 22.00 teaduskanalil National Geographic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles