Joogaguru aitab Saksamaa koondisel valmistuda EMiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise mängijad Berliinis treeningul
Saksamaa koondise mängijad Berliinis treeningul Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondis palkas Euroopa meistrivõistluste ettevalmistusperioodiks ja  võistluste ajaks joogaguru, kelle õpilaste hulka kuuluvad näiteks muusikud Madonna ja Sting.

Münchenis tegutseva joogaõpetaja Patrick Broome`i teatel on ta maailmas ainus joogaga tegeleja, kes valmistab just jalgpallureid matšideks ette, edastab The Local.

Broome on jalgpallurite jaoks välja töötanud rea hingamis- ja joogaharjutusi, mis sobivad just neile.

Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw on juba kaua aega joogaharrastaja ning koondislased Thomas Müller, Marco Reus ja Mats Hummels on joogaga varem kokku puutunud, osates näiteks Lootose poosi, Sõdalast ja Kobrat.

«Koondis ei pea olema heas vormis ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt,» selgitas Löw.

Broome on ka varem Saksa jalgpallikoondisega koostööd teinud nii enne EMi kui MMi.

Joogaguru sõnul hoiab jooga jalgpallurid painduvate, keskendunute ja kiiretena ning aitab kukkumisel ennetada raskeid vigastusi.

Saksamaa koondis on enne EMi treeninglaagris Šveitsis, kus Broome viib iga päev läbi mitu kuni 45- minutilist joogaklassi. Lisaks toimuvad Saksa koondislastele joogatunnid Prantsusmaal, kus leiavad 10. juunist kuni 10. juulini aset Euroopa jalgpallimeistrivõistlused.

Broome`i joogaharjutused ei ole jalgpalluritele kohustuslikud, kuid enamik mängijatest on nõus neis osalema.

40. eluaastates Broome on joogat harrastanud 20 aastat ning tema sõnul ei ole tähtis vaid mängueelne ettevalmistus, vaid ka pärast mängu lõdvestumine ja rahunemine.

Löw eelkäija Saksa koondise peatreeneri ametis Jürgen Klinsmann oli esimene, kes joogaguru sakslaste treeninglaagrisse kutsus. Klinsman tegi joogaga tutvust USAs elades ja sai aru, et see võib mängijatele kasulik olla.

Löw astus sammu edasi ja palkas ametlikult Broome´i.

«Löw astus julge sammu, samas Saksa meedia pilas nii teda kui mängijaid joogaga tegelemise pärast, et jalgpallurid muutuvad «pehmeks». Tegelikult teeb jooga mängijad eelkõige vaimselt paindlikumaks, kuid ka tugevamaks, kahandades stressi,» nentis joogaõpetaja.

Joogafänn on ka Mario Götze, kelle värav tõi 2014. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalis Brasiilias Saksamaale Argentina üle võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles