Kitzbergi “Libahunt” peab 100 aasta juubelit uuslavastusega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuku- ja noorsooteatris jõuab lavale muusikal "Libahunt".
Nuku- ja noorsooteatris jõuab lavale muusikal "Libahunt". Foto: promo

Eesti nuku- ja noorsooteatris esietendub 26. märtsil August Kitzbergi tragöödia “Libahunt”, mille lavalejõudmisest möödub 2011. aastal 100 aastat.

Juubelilavastusena toob Eesti nuku- ja noorsooteater publiku ette “Libahundi” muusikalise uusversiooni, mis on jätk noortemuusikalidele “Risk”, “Grease”, “Romeo ja Julia” ning “High School Musical”.

Lavastuse muusika autorid on Tiit Kikas ja Jaagup Kreem, kellelt pärinevad ühtlasi laulusõnad. “Libahundi” lavastab Neeme Kuningas, kunstnik on Hardi Volmer ja koreograaf Vahur Agar. Kostüümid loob Milanos ja Londonis moekunsti ning fotograafiat õppinud Grete Laus.

Eesti kirjandusklassikasse kuuluv “Libahunt” saab muusikali kujul uustõlgenduse, muinasjutulise ja fantaasiarikka versiooni Kitzbergi “Libahundist”, mis oma eklektilisuses rõhutab loo ajatust ja korduvust.

Tiina osas astub üles Liisi Koikson, Mari kehastab Hanna-Liina Võsa ja Margust Arno Tamm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles