Enne abiellumist mitte seksivad paarid on õnnelikumad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne abiellumist mitte seksivad paarid on õnnelikumad?
Enne abiellumist mitte seksivad paarid on õnnelikumad? Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul on enne abiellumist seksi mitte harrastavate paaride kooselu õnnelikum kui nende oma, kes on enne paariheitmist intiimsuhtes olnud.

Uurijad lisasid, et abielueelsest seksist loobunutel on stabiilsem suhe ning hiljem rahuldustpakkuvam seks, kirjutab The Telegraph.

USA Utahi osariigi Brigham Youngi ülikooli perekonnateaduste instituudi uuringus osales 2000 abielupaari.

Psühholoogid leidsid, et seksiga kuni pulmaööni oodanud paaride suhe oli märgatavalt stabiilsem kui neil paaridel, kes enne abiellumist olid pidevalt seksuaalsuhtes.

Seksi edasi lükanute seas oli oma suhtega rahul olijaid 20 protsendi võrra rohkem.

Ekspertide arvates said enne abielu intiimsusest loobunud teineteist paremini tundma õppida ning neil kujunes välja teineteist toetav suhtlusviis.

«Seksiga kiirustanud võivad üsna paljud partneri head ja vead kahe silma vahele jätta. Suhe ei koosne ainult seksist, vaid sel on mitu tahku. Enne abiellumist seksile mitte aega kulutanute teineteisega suhtlemise oskused on paremad. Nad suudavad ettetulevaid eluprobleeme paremini lahendada,» selgitas uuringut juhtinud psühholoog Dean Busby.

Ta lisas, et ka seks on omamoodi suhtlusvahend.

«Seksi puhul kaks inimest suhtlevad intiimselt. Varem partneri meeldimised ja mittemeeldimised kindlaks teinutel kujuneb hiljem hea sekssuhe. Partnerite hea klapp nii vaimses kui ka seksuaalses plaanis aga tagab stabiilse ja rõõmu pakkuva suhte,» jätkas Busby.

Seksiterapeut Paula Hall lisas, et kui paar enne pulmi  oma ootused, lootused, kahtlused ja kõhklused partneri suhtes paljastavad, siis on ka vähem pettumust ja teineteise mittemõistmist.

«Seksi puhul on samuti tähtis suhtlusmoment. Enne abielu seksinutel võib abiellumise ajaks seks rutiiniks kujunenud olla ning partneris ei leita värsket ja avastamist väärivat,» lisas Hall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles