Maailma noorim joogaõpetaja on kuueaastane India tüdruk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma noorim joogaõpetaja on kuueaastane India tüdruk
Maailma noorim joogaõpetaja on kuueaastane India tüdruk Foto: SCANPIX

Indias elav kuueaastane tüdruk saab end maailma noorimaks joogaõpetajaks pidada.

Shruty Pandey õpetab täiskasvanutele joogat Põhja-Indias Uttar Pradeshi osariigis Allahabadis asuvas ashram`is, kirjutab Daily Mail.

Tüdruku joogaõpetaja, 67-aastane Hari Chetan asutas ashram`i 35 aastat tagasi. Türukust sai Chetani õpilane siis, kui ta oli nelja-aastane. Õpetaja märkas kohe, et tegemist on talendiga.

Nüüd alustab tüdruk igal hommikul kell 5.30 joogatundi. Tal on 30 õpilast, kelle seas on ärimehi, õpetajaid, koduperenaisi ja pensionäre.

«Mulle meeldib inimestele joogat õpetada, ma tunnen end tõelise õpetajana. Ma ise jõudsin jooga juurde tänu vanemale vennale. Proovisin ise joogaasendeid selgeks saada, kuid need olid liiga keerulised. Palusin siis vanemaid mind joogatundi viia,» lausus tüdruk.

Tüdruku vend, 11-aastane Harsh Kumar jõudis India rekordite raamatusse sellega, et viieaastaselt oskas 84 joogaasendit.

Kuid poisis sõnul ei ole ta huvitatud joogaõpetajaks hakkamisest.

Tüdruku joogaõpetaja lisas, et Shruty puhul on tegemist perfektsionistiga.

«Ta suudab kõik kiiremini ära õppida kui ülejäänud temaealised ning ta ei tüdine joogast. Kuue kuuga suutis ta kõik vajaliku selgeks õppida, ka kõige raskemad asendid. Tal on selleks loomulikku annet,» jätkas õpetaja.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles