Brüsseli terror võttis elu õelt ja vennalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Pinczowski ja ta kihlatu Cameron Cain 2015. aastal Kreekas
Alexander Pinczowski ja ta kihlatu Cameron Cain 2015. aastal Kreekas Foto: SCANPIX

Brüsselis Zaventemi lennujaamas möödunud teisipäeval aset leidnud plahvatused võtsid elu Hollandi õelt-vennalt Sascha ja Alexander Pinczowskilt, kes tahtsid lennata USAsse New Yorki sugulastele ja tuttavatele külla.

Need kaks hollandlast, kes varem olid elanud ka Türgis, Kreekas, Saksamaal ja USAs, elasid juba mõnda aega Belgias Brüsselis, edastab The New York Times.

Alexander Pinczowski pidi USAs kohtuma oma kihlatu Cameron Cainiga ja nad pidid Põhja-Carolinas osalema sõprade pulmas.

Õde ja vend olid 22. märtsil Zaventemi lennujaamas registreerimas end lennufirma Delta Airlines lennule, kui pommid ootamatult kärgatasid.

Alexander oli telefoni teel ühenduses nende ema Marjan Pinczowski-Fasbenderiga, kui plahvatas ja kõne katkes.

Hollandi pere ei teadnud paar päeva, mis lastest sai, kuid siis tuli Belgiast kurb uudis, et nii 26-aastane õde kui 29-aastane vend hukkusid.

Alexander Pinczowski tegeles poliitikavaldkonnas, ta õde Sascha aga oskas viit keelt ning oli töötanud ÜRO lasteorganisatsioonis UNICEF.

Õde ja vend oli varem elanud mõnda aega USAs ja pidasid seda oma teiseks kodumaaks. Sama mainis ära ka New Yorgi linnapea Bill de Blasio, kes teatas, et «Brüsselis hukkus ka kaks meie oma».

Linnapea sõnul austavad nad õe-venna Pinczowski mälestust sellega, et jätkavad terrorismivastast võitlust.

Brüsseli terrorirünnakutes, millest kaks toimusid Zaventemi lennujaamas ja kolmas eurokvartali metroojaamas, hukkus 31 ja sai kannatada 370 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles