Pirital kogunevad talisuplejad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisuplejad Pärnu jões.
Talisuplejad Pärnu jões. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Uue aasta teisel nädalavahetusel, 7. ja 8. jaanuaril toimuvad Pirita jõel TOPi jahisadama akvatooriumil talisuplusfestival Pirita Open 2011 ja Eesti MV taliujumises.

Janika Tüür Viimsi veeklubist märkis, et festivali peasündmus ehk Eesti lahtised meistrivõistlused taliujumises algavad 8. jaanuaril kell 10 avatseremooniaga, kus esImest korda Eestis teevad etteaste jää-kujundujumises meie Soome esindajad.

Pärast seda jätkavad taliujujad, kes võistlevad omavahel jäises vees 25 m rinnuli-, 50 m vabalt- ja 450 m vastupidavusujumises ning 4x25 m teateujumises.

Tüüri teatel on oodata taliujujad Soomest, Lätist ja Venemaalt, samuti Eestist. Vahetult pärast võistlusi on kõigil huvilistel võimalus ise jäist jõevett ja kohale toodud Soome saunasid ning soojaveetünne proovida.

Kogu üritus on pealvaatajatele tasuta, osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.

Festival ise saab avalöögi juba päev varem reedel, 7. jaanuaril, kui jääaugusuplusega õnnistatakse sisse võistlusbassein ja tähistatakse õigeusu kiriku traditsioonide kohaselt vettekastmisega vene jõule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles