Kunstikool näitab mainet

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Selliseid näitusi võiks teha regulaarselt,” märkis Pärnu kunstikooli direktor Kristel Kallau.
“Selliseid näitusi võiks teha regulaarselt,” märkis Pärnu kunstikooli direktor Kristel Kallau. Foto: Alar Raudoja

Pärnu kunstnike majas on väljas Pärnu kunstikooli näitus ja tegu pole niisama õpilastöödega, vaid kõrvuti on kooli lõpetanud ja Eesti kunstielus aktiivselt tegutsevate kunstnike-disainerite töönäited ning samade autorite noorpõlvelooming.

Pärnu kunstikooli on 30 aasta jooksul lõpetanud peaaegu 500 õpilast. Osast neist on saanud kunstnikud ja kultuuritegelased, teistest tublid inimesed muul alal. Ja kindlasti leidub neidki, kellest hea saatus mööda läinud. Ent kõik nad meenutavad kunstikooli ja seal käimist-õppimist hea sõnaga. Kes mäletab Raeküla mände, kes seda, kuidas raudteed pidi sai kesklinna kõmbitud.

Sellel näitusel kohtuvad praegu professionaalsete kunstnike kunstikooli ajal tehtud tööd nende kunagise loominguga.

Üles astuvad Riho Luuse, Jaan Saar, Rait Pärg, Kadi Kurema, Leles Luhse, Haide Rannakivi, Kadri Rebane, Kirsti Tuum, Kärt Koosapoeg ja Kauni Sillat.

“Kunstikooli vilistlane” on tore lõpp-punkt Pärnu kunstikooli 30. aastapäeva üritustele, tõdes näituse avamisel kunstikooli direktor Kristel Kallau. “Selgus, et vilistlased näitavad oma töid hea meelega. Selliseid näitusi võiks teha regulaarselt,” märkis ta.

Eakas ja staaþikas kunstiõpetaja Leili Voll kõndis näitusesaalis ja mõtiskles: “Need kõik on olnud minu õpilased. Meie Peeter Somelariga selle kooli 1980. aastal ju tegime.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles