Galerii! Kevadine Tallinn Fashion Week sai glamuurse avapaugu värske moe saatel

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alustas Tallinn Fashion Weeki esimene kevadine moenädal, mis tähistab Eesti ühe populaarseima moesündmuse kümne aastaseks saamist!

Moenädala avasid tuntud ja kandjasõbralikud brändid Althea by Thea Pilvet-Martinson ja Denim Dream. Thea Pilvet-Martinsoni Althea 2016 sügistalvisesse kollektsiooni kuuluvad naiselikud kleidid, mantilid ja pükskostüümid. Rõivaste värvigamma varieerub sügisestest punastest toonidest kuni sügavamate hallide ning mustadeni.

Foto: Erlend Štaub

Denim Dreami värske kevadsuvine kollektsiooni kohta ütlevad disainerid Svetlana Puzorjova ja Kadri Kirss, et see on inspireeritud Eesti suvest – linnulaulust, silmipimestavast päikesetõusust mere kaldal, hommikusest kastemärjast ning värviküllusest looduses. Kollektsiooni märksõnadeks on naiselikkus, isikupärasus, graatsilisus ja värvid. Moeetendusel esitleti ka modernseid Dreami meestekollektsiooni komplekte.

Foto: Erlend Štaub

Eile vallutasid catwalki ka omanäolised Piret Ilvese ja Iris Janvieri kollektsioonid. Oma minimalistliku käekirja poolest tuntud Piret Ilvese kollektsiooni moodustavad naiselikud ja šikid, põhiliselt igapäevaseks kasutamiseks mõeldud rõivad. Läbiva lipsutemaatikaga, lihtsate ja sirgete lõigetega mantlid ning kleidid varieeruvad värvuselt pastelsetest kevadvärvidest tumedate toonideni.

Foto: Erlend Štaub

Iris Janvieri kollektsioon „Business“ on loodud iseteadlikule naisele, kes soovib olla elegantne nii kontoris, kohtumisel kui ka ärilõunal. Kollektsioon on praktiline, mugav ja valmistatud kangastest, mis ei vaja igapäevast hooldust. Lõiked on hästi istuvad ja naiselikud. Rõivaid ilmestasid Birgit Skolimowski omanäolised ehted.

Foto: Erlend Štaub

TFW esimese päeva lõpetas üks Eesti tippdisainer Liina Stein, kes tõi vaatajateni muinasjutulise värvidemängu. Kollektsioon koosneb kleitidest, mis on õrnad, lendlevad, naiselikud ning helged. Modellide seljas võis näha kleite, mida ilmestasid slaavi detailid, kalliskivi elemendid ja rohkelt siidi. Üllatusena tuli moeetendusel lavale ka Steini ainueksemplaridest koosnev unustamatu pruutkleitide kollektsioon.

Foto: Erlend Štaub

Täna esitlevad Kultuurikatla Blackbox saalis oma kollektsioone Katrin Aasmaa, Perit Muuga, Raivo Holm, Mammu Couture ning Embassy of Fashion: Ketlin Bachmann, Riina Põldroos ja Aldo Järvsoo.

Piletid müügil Piletilevis ja enne etenduste algust koha peal. Sissepääs toimub Kultuurikatla peauksest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles