ETV2 näitab teatripäeva auhinnagalat Teatrist NO99 enneolematul moel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afterparty film «Perekonnavaled»  teatris NO99
Afterparty film «Perekonnavaled» teatris NO99 Foto: Viktor Burkivski

Pühapäeva õhtul näevad lavakunstisõbrad ETV2 vahendusel teatriauhindade üleandmist, mida võõrustab tänavu Teater NO99. Gala korraldatakse televaatajate pilgu jaoks nii nagu seda kunagi varem tehtud ei ole.

Teleülekande produtsendi Ruth Alaküla sõnul tuli just NO99 poolt eriline idee näidata suurejoonelist sündmust ühe kaameraga. "Üksainus kaamera ei tähenda siin aga sugugi paigalseisvat pilti. Niinimetatud kraanakaamera, mis on tehniliselt tõeliselt tipptasemel, liigub sel õhtul paindlikult just sinna, kus parasjagu tähtsad asjad toimuvad, näidates nii üld- kui ka suuri plaane. Operaatori ümber töötab terve tehniline meeskond, nii see on väga huvitav täppistöö, mida pole Eestis seni näha olnud," selgitas Alaküla. Ta lisas, et ülekande tegijad tunnistavad eesootava põnevust, aga ka riskantsust, kus igaks juhuks on valmis varumeeskond, sest tegu on ainulaadse ettevõtmisega.

Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastatud õhtul küsivad Teater NO99 näitlejad, mis on see, mis on Eesti teatri toonud siiani. Mida me mäletame, kui me mäletame teatrit? Millised on need hetked, mis hoiavad teatrit meeles ka pärast etenduse lõppemist?

Kaamerate ees selguvad teatripreemiate laureaadid, auhindade jagamise pinget näeb otse-eetris just sellisena nagu see kohapeal on. Kakskümmend kuus preemiat möödunud aasta pingutuste eest pälvivad Eesti teatri autorid, kes esindavad väga erinevaid kunstilisi lähenemisi.

Teleülekande režissöör on Erle Veber, produtsent Ruth Alaküla, juhtoperaator Meelis Veeremets. Lavastajad-kunstnikud on Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo.

Teatriauhindade üleandmine Teater NO99-s on ETV2 eetris pühapäeval, 27. märtsil algusega kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles