Pildid ja video: Obama näitas, et oskab tangot tantsida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama üllatas Argentinas Buenos Aireses kõiki oma tangotantsimisoskusega kui ta partneriks oli professionaalne tangotantsija.

Obama keeldus esmalt tangot tantsimas, kuid siis sai uudishimust temast võitu ja ta astus koos Mora Godyga tantsupõrandale, edastab Yle.

«President ütles, et ta ei oska tangot tantsida, ma vastasin, et tal tuleb vaid minu rütmiga kaasa liikuda,» lausus tantsijanna.

Tantsupõrandale viidi ka USA esileedi Michelle Obama, kelle partneriks oli samuti tangotantsija.

Möödunud aasta detsembris Argentina presidendiks saanud Mauricio Macri lubas parandada Argentina suhteid USAga. Obama loodab samuti, et USA suhted Argentinaga uue presidendi ajal paranevad, sest eelmise presidendi Cristina Fernández de Kirchneri valitsuse all hakkasid need jahenema.

Argentina on olnud üsna vasakpoolne riik, kuid Macri eesmärgiks on luua tasakaal parem- ja vasakpoolsuse vahel.

Obama külaskäik Argentinasse langes kokku selle riigi 1976. aasta sõjalise riigipöörde 40. aastapäevaga. Argentinas on hakatud avama arhiive, milles on sellest perioodist pärit dokumente.

Argentinas oli sõjaväeline diktatuur 1976 – 1983, mille jooksul tapeti, vangistati ja kadus kümneid tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles