Jüri Aarma: mehed ei lase naisi kunagi tippu. Nad kasutavad naist, et sinna jõuda ja jätavad siis maha.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Baskini Teater tähistas oma 10. sünnipäeva Salme Kultuurikeskuses. Jüri Aarma
Vana Baskini Teater tähistas oma 10. sünnipäeva Salme Kultuurikeskuses. Jüri Aarma Foto: Viktor Burkivski

Näitleja ja saatejuht Jüri Aarma (65) vahedast meelest sünnib elegantseid mõttekäike mis tahes teemadel. Elu on mehe jaoks tulvil paradokse, sporti kuulsa tervendaja Gunnar Aarma poeg vihkab ja naissugu peab aruka mehena loomulikult targemaks.

Jüri Aarma arutleb ajakirjas Naised mehe ja naiste vaheliste suhete teemal ja jõuab tõdemuseni, et meeste lühem eluiga on oluline kättemaks naistele.

Jüri: Naine elab kauem. Kas see on hea? Räägitakse, et ta elab kauem, sest ta nutab. Pisarad olla hinge massaaž. Mehed ei nuta, teame kuulsast lausest. Meeste lühem eluiga on aga oluline kättemaks naistele.

Ja kättemaks seisneb selles, et mees sureb varem ära. Nad elavad koos. Mees võtab ta naiseks, kui ta on "kommertsiaalse" välimusega. Teeb lapsi. Võib-olla teeb veel kellegi teisega. Kui lapsed välja ei tule, teeb vähemalt lapsetegemisega sarnaseid liigutusi.

Mees teeb karjääri. Kui võtta elu kaarena, jõuab ta mingil hetkel selle kaarega päris kõrgele. Mees on tipus. Naise kaar on hoopis madalam ja palju pikem. Kõrguses ei jõua ta iialgi sinna kus mees. Jätame erandid kõrvale.

Siis mees sureb. Naine on selleks ajaks oma "kommertsiaalse" välimuse kaotanud. Ta on tubli 63. Mis naisele jääb? Reha ja labidas, millega ta käib järgmised 20 aastat liivast pinda kraapimas, sest tema armas Oskar on selle alla maetud. Naine nutab... ja elab kaua.

Mehed ei lase naisi kunagi tippu. Kasutavad naist, et sinna jõuda, siis jätavad maha. Igaveseks. Sellises vanuses on haruharva võimalus uus Oskar leida. Põhimõtteliselt on see kättemaks.

Mis sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles