Elu24 video! Koomik Tõnis Niinemets: ma ei ole võtnud eesmärgiks kedagi mõnitada, kui, siis iseennast

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4. aprillil esitleb POINT Eesti publikule noort, säravat ja värsket koomikut. Algab Tõnis Niinemetsa Start-up Comedy  turnee, «Ämbrisse astumise ajastu». Elu24 külastas «Fopaa! Pestohv!» etendust Von Krahli teatris ning rääkis enne mehe stand-up-etteastet teatrist, telest ja stand-up'ist.

Von Krahli teatri näitleja Tõnis Niinemets astus oma stand-up kavaga 17.märtsil Fopaa! üritusel üles teist korda elus. «Esimene esinemine läks kehvasti. Seekord ma arvan, et läheb paremini. Kui soo on ära kuivendatud, siis on võimalik sinna midgai rajama hakata,» tunnistas näitleja.

Tõnise taktika on hoida stand-up värskena, aga päris improvisatsiooni mees laval ikka ei lase.

Foto: Kert Kruusakivi

«Ämbrisse astumise ajastu» saab olema Niinemetsa soolotuur ja esimene suurem lavatöö. «Tegu on Start-up Comedyga, see tähendab, et turule tuleb midagi uut, värsket ja midagi kõigile vajalikku.» Tekst etenduseks sündis mehel iseendal kirjutamise käigus. Otsest lavastajat ei ole. «Ta ei ole valmis lavastus selles mõttes, et hakkab olema igal õhtul sama kava, konksude ja naljadega.»

Etendusel ei pea kartma ka Viimsi rikkad, sest kedagi mõnitada ei ole näitlejal plaan: «Kui, siis iseennast.»

Üksinda laval olemine on Niinemetsa sõnul päris keerukas. «Eelkõige on ta halastamtu vorm. Puudub partner, kellele toetuda kui kõik on peast pühitud ja saal ei naera. Eks ilmselt lähevad peopesad higiseks ja mikrofon hakkab põrandale kukkuma.» Varuplaani Niinemetsal etenduse jaoks ei ole, ta on kindel, et kõik toimib.

Foto: Sander Ilvest

Piletimüük on etenduse jaoks läinud hästi. «Kui siin majas teha asju, siis me oleme harjunud, et näitlejad tihti ise turundavad, müüvad ja kutsuvad inimesi. Iga saalisolija üle on rõõm ja tihti oleme teinud ennustusi, et palju siis täna saalis inimesi on.»

Vaata videost, mida räägib mees oma telerollide kohta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles