Lapsed, kellel on allumisega probleeme, on hilisemas elus edukamad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Luxemburgis tehtud uuring näitas, et lapsed, kellel on autoriteetidele allumisega probleeme, on täiskasvanuna tööalaselt ja elus üldiselt edukamad.

Uuriti laste käitumist, iseloomu, suhtlemisokust ja muud, mis andis viiteid millised nad võivad tulevikus olla, edastab Business Insider.

Teadlased uurisid 500 katsealust esimest korda, kui nad olid 12-aastased. Teine teadlastegrupp uuris samu isikuid siis, kui need olid saanud 52-aastaseks.

Uuringus ilmnes, et lapsepõlves autoriteetide vastu mässajatest said täiskasvanuna väga edukad inimesed, kellel oli korralik karjäär ja kes teenisid keskmisest märgatavalt rohkem.

Autoriteetide suhtes «allergilised» ja allumatud teenivad rohkem, kuid see ei sõltu nende intelligentsusest, intellektist ja päritoluperekonna sotsiaalmajanduslikust positsioonist.

Uurijate arvates võib selle põhjus olla nende mässumeelsuses, mille tõttu nad on valmis võitlema kõige eest, mida enda jaoks tähtsaks peavad, nagu näiteks kõrgem palk või parem tööalane positsioon.

Kuigi autoriteedivastasus võib anda edukuse, saab edu ja kõrgema palga saavutada ka hea hariduse ja sobivate tööalaste oskuste omandamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles