Saksa kanafarmerid said kaks rekordmuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaks nädalat tagasi said Saksamaa kanafarmerid rekordilise kaaluga muna, mis oli 184-grammine, kuid nüüd munes üks nende kanadest veelgi suurma muna, mille kaal oli 209 grammi.

Alam-Saksimaal farmi pidavate Ingrid ja Günther Meyne`i teatel on see erakordne, et nende kanad munesid kaks rekordmuna järjest, edastab The Local.

Mõlemad ebatavalise suurusega munad kaaluvad mitu korda rohkem kui tavalised munad.

Saksa uudisteagentuuri DPA andmetel on 209-grammine muna saksamaa suurim, kuid võib olla ka maailma suurim.

Saksamaa Braunschweigi loodusmuuseumi kuraatori Andre Kochi teatel on nad huvitatud ebatavaliste munade näitusele panemisest, kuid farmipidajatega tuleb selle suhtes kokkuleppele jõuda.

Meyne´de sõnul on neil vabapidamise kanad, keda nad toidavad teravilja ja juurviljadega, kuid nad ei tea, miks tekkisid hiigelmunad.

Sakslased ei tea täpselt, milline kana 209-grammise muna munes ja see võibki jääda saladuseks. Kuna selle muna koor on roheka tooniga, siis saab seda pidada tõeliseks lihavõttemunaks, mille munes lihavõttekana.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel pärineb maailma suurim muna aastast 1956, mil USA kana munes 454-grammsie muna.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles