Laura Remmel õpetab inimestele, kuidas rääkida väljamõeldud keeles (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 fotostend Eesti Laul 2016 finaalis Saku Suurhallis, Laura Remmel
Elu24 fotostend Eesti Laul 2016 finaalis Saku Suurhallis, Laura Remmel Foto: Erlend Štaub

Laura Remmel on tuntud põhiliselt popp- ja jazzmuusikuna, kuid ta tegeleb selle kõrvalt ka vokaalse improvisatsiooniga, mille käigus ta paneb kokku suvalisi silpe, luues sellega mitmesuguseid meloodiaid - samuti õpetab ta seda teistele inimestele.

«Ma õpetan inimestele, kuidas rääkida väljamõeldud keeles ja kuidas tänu sellele tegeleda enda diktsiooni ja hääle meloodiaga,» rääkis Laura «Ringvaates», millega ta lisaks lauljatööle veel tegeleb, vahendab Menu.

«Kõige lihtsam on panna kokku suvalisi silpe ja lihtsalt proovida, muutes tempot,» tõi ta välja, et suvalistest silpidest loodud teksti tähendusele ta ei mõtle, vaid üritab lihtsalt varieerida tempot ja tämbrit seda tehes.

Laura mainis, et kui sa ei takista enda mõtlemist, siis ei ole mingeid probleeme.

«Alguses ongi inimestel see, et nad hakkavad mõtlema, mis silpe täpselt öelda - see on õpetanud mulle, et muusika võib kasvada välja väga erinevatest elementidest,» tõi ta näitena välja, et meile eestlastena meeldib väga metsas käima, kus on samamoodi väga palju erinevaid hääli. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles