Pildid: Pariisis taasavati terrorisihtmärgiks olnud restoran Le Petit Cambodge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis avati eile taas populaarne restoran Le Petit Cambodge, mis neli kuud tagasi oli üks islamistide terrorisihtmärkidest.

Le Petit Cambodge üks kolmest omanikust Kirita Gallois sõnas, et uuesti avamine on uue elu algus, edastab The Local.

Nimetatud restoran asub Pariisi kümnendas linnajaos trendikas Canal Saint Martini piirkonnas.

13. novembril 2015 avas Le Petit Cambodge´is ja selle kõrval olevas Le Carilloni baaris relvastatud mees tule, tappes neis kahes paigas õhtut veetnud inimestest 15.

Restorani omanikud ja 17 töötajat pidid ootama neli kuud enne, kui said söögikoha uuesti avada ja tööle hakata.

«Mitte keegi ei öelnud oma töökohta terrori tõttu üles, kõik on tagasi. Meie jaoks on uus avamine uueks alguseks. Alates 13. novembri rünnakust oleme kogenud raskeid aegu, kuid oleme nüüd siin ja õnnelikud,» teatas Gallois.

Tulistamise tõttu kannatada saanud restoran renoveeriti ning ka rünnaku ajal seal olnud inimesed vajasid enda uuestilaadimist nii psühholoogiliselt kui füüsiliselt.

Restorani kõige kannatada saanumasse ossa tehti mosaiik, mis on meenutus juhtumist, kuid samas tähistab seda, et terroristidel ei läinud rünnak tegelikult korda.

Normaalse töörütmi saavutamine võtab natuke aega ja ka külastajatele tuleb aega anda. Enne rünnakuid oli Le Petit Cambodge Pariisi üks populaarsemaid restorane, kuhu oli raske kohti saada.

Le Petit Cambodge juures asuv Carrilloni baar taasavati juba jaanuaris ja see muutus kohe uuesti populaarseks.

Uksed on nüüdseks avanud ka Café Bonne Bieren le Comptoir Voltaire ja Casa Nostra, mis samuti möödunud sügisel rünnaku sihtmärgid olid.

Seni on veel suletud restoran La Belle Equipe, mis asub Rue de Charonne´il ning kus kaotas elu 19 inimest. Kodulehel on, et see söögikoht avatakse millalgi sel aastal ja tavapärasel ajal kell 8.00 hommiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles