Evelin Ilvese sõnul on ebaõiglane, et presidendi uus kaasa maksumaksja rahaga üle külvatakse (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Ieva Ilves
Evelin Ilves ja Ieva Ilves Foto: Postimees / kollaaž

Kui presiendi uus kaasa Ieva Ilves soovib, siis saab ta pärast president Ilvese ametiaja lõppu abikaasana iga kuu 1060 euro suurust esindustasu elu lõpuni välja. Praegu on aga Ieva esindustasust loobunud. Aastaid presidendi kõrval seisnud Evelin aga ei saa sentigi.

«Praeguse seaduse järgi võib riigipea abielluda oma ametiaja eelviimasel päeval näiteks Kurrunurruvutisaare kuningaga (Pipi Pikksuka isa – toim) ja Eesti maksumaksja peab teda seejärel kogu elu üleval pidama,» küsib Evelin Ilves Õhtulehe veergudel, et kas see on aus ja õiglane.

Veebruaris ei toetanud valitsus EKRE eelnõu presidendi ametihüve seaduse muudatusteks, mille eesmärk oli muuta presidendi abikaasa esindustasu saamise korda.

Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni eelnõuga sooviti täiendada presidendi abikaasaga seotud hüvede kehtivat regulatsiooni selliselt, et presidendi abikaasal tekib pärast presidendi ametivolituste lõppemist igakuisele esindustasule õigus vastavuses presidendi ametisoleku ajal presidendi abikaasaks olemise ajale. 

Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Nimelt on EKRE hinnangul on Evelin Ilves esindustasu rohkem välja teeninud kui praegune presidendiproua.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles