Bermuda kolmnurga metaanileke on lennukite ja laevade kadumise põhjustajaks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bermuda kolmnurga kujutletav ala
Bermuda kolmnurga kujutletav ala Foto: Wikipedia.org

Teadlased on aastakümneid murdnud pead, miks Bermuda kolmnurgas, mis on mereala Bermuda saare, Puerto Rico loodetipu ja Florida poolsaare lõunatipu vahel,  kaovad müstilisel kombel laevad ja lennukid.

Nüüd astuti samm mõistatuse lahendamise suunas, kuna merepõhjast avastati kraatrid, millest lekib metaani, edastab metro.co.uk.

Need kraatrid ei asu tegelikult Bermuda kolmnurgas, vaid sellest üsna kaugel, nimelt Norra põhjaosa vetes.  

Need umbes 800 meetrise diameetriga kraatrid on 45 meetri sügavused ja need on tekkinud merepõhja süvakihtides pinnale jõudva metaani tõttu.

Norra teadlaste teatel on selliseid kraatreid üsna mitu Barentsi meres ja need võisid tekkida võimsa gaasipurske tagajärjel.

Uurijate arvates võivad samasugused metaanikraatrid olla ka Bermuda kolmnurgas, kus metaangaas tekitab vee hõrenemist ja soojenemist ning laevade seadmetes probleeme, mille tõttu alused satuvad ohtu ja võivad ka uppuda. Sama kehtib ka lennukite kohta, et veest õhku jõudev gaas mõjutab seadmeid ja lennukid kukuvad alla.

Norra teadlased rõhutasid, et tegemist on alles teooriaga, mis nõuab tõendeid.

Vandenõuteoreetikud seostavad Bermuda kolmnurka ning seal kadunuks jäänud lennukeid ja laevu ufode, tulnukate ja seni kindlaks tegemata kosmilise jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles