Eesti esimesel inim-Barbiel on kehakaalu arvustajatele sõnum (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inim-Barbie ehk Powelifting Barbie
Eesti inim-Barbie ehk Powelifting Barbie Foto: Instagram/ Powerlifting Barbie

«Täpselt sama palju, kui mind häirivad igasugused fat shaming avaldused, siis sama palju häirivad mind ka skinny shaming ütlused, avaldused, seisukohad,» teatab Eesti esimene inim-Barbie ehk Powerlifting Barbie.

«Kes olen mina või oled Sina arvama, et too inimene on mõttetu ebatervislik laiskvorstist «rasvakoll» või haigelt kõhna toitumishäirega «kondikubu»?» küsib vormikas blondiin oma blogis.

Inim-Barbie meenutab inimestele, et igal ühel meist on oma lugu ja mitte kunagi ei maksa mitte midagi eeldada.

«On võimalik, et see tüdruk, keda Sa sõimasid kondiseks haigeks inimeseks, võitleb parasjagu söömishäirega või lihtsalt on geneetiliselt väga kõhna ning tal on väga raske juurde võtta. Võimalik, et ta võitleb raske haigusega ning on sellepärast kaotanud palju kaalu. Võimalik, et ta läheb pärast Sinu solvanguid koju ning lõikab enda ihu katki, et tunda end elusana ning saada peast välja need solvangud,» pajatab inim-Barbie.

Foto: Erakogu

«Täpselt samamoodi on võimalik, et too neiu, keda rääkisid sõbrannadega taga ja kutsusid paksmaoks, kannatab kilpnäärme või mõne muu haiguse all ning näeb just praegu kurja vaeva, et enda tervist korda saada. Võib ka olla, et see sama rasvunud inimene on kaotanud lähedase või lähedasi ning tema elus ongi olnud ainsaks lohutuseks toit ja ta ootaks tegelikult toetavat inimest või abi.

Võimalik, et ta läheb peale suvalisi solvavaid ütlusi igal õhtul koju ja nutab oma valu hüsteeriliselt padja sisse, kuni ühel päeval ei suuda enam elus olla.»

«Mitte kunagi ei saa ei Sina ega mina teada, mis teise inimese sees ja peas toimub,» lõpetab naine noomivalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles