10 uusaastalubadust, mida mitte anda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2011
Aasta 2011 Foto: SCANPIX

Enne uusaastalubaduste andmist on soovitav kindel olla, et sa ei määraks endale tulevikuks ette läbikukkumist.

Mõned populaarsed lubadused lausa nõuavad, et neid hiljemalt veebruariks murda, kirjutas TheFrisky.

10 uusaastalubadust, mida mitte anda

1. Leian armastuse.

Kuigi oleks mugav puhtalt tahtmise peale armastust leida, ei toimi elu ja saatus nii. Kuigi sa ei suuda kontrollida, millal ja kuidas sa armastuse leiad, võid selle tõenäosust suurendada. Selle asemel, et meeleheitlikult armastust otsida, võta osa erinevatest tegevustest, mille läbi kohtad rohkem inimesi. Ole avatud võimalusele, et võid armastuse leida kohtadest, millele sa tavaliselt ei mõtle (pimekohtingud, internetitutvused, kolleegiga välja minek jne).

2. Kaotan kaks kuni neli kilo.

Kaks kuni neli kilo on iga inimese puhul erinev suurus. See võib olla täiesti märkamatu või võtad selle juurde lihasmassi näol, kui oled trenni tegema hakanud. Kui tunned end oma kehas ja riietes ebamugavalt, on etem eesmärk hakata tervislikumalt toituma ja rohkem liigutama.

3. Jätan kinnisideed.

Olgu see silmarõõm, halb harjumus, kaks kilo, mida kaotada tahad või tüli, mis sul meelest ei lähe. Kui ütled endale, et pead nende pärast muretsemise lõpetama, kindlustab see, et muretsed edaspidigi. Selle asemel mõtle, mida saaksid oma ellu lisada, mis hõivaks selle aja ja energia, mis kulub kinnisideele.

4. Saan lapse.

Lapse saamine pole kõigile bioloogiliselt lihtne ning enda survestamine võib asja keerulisemaks ajada. Anna lubadus lapse planeerimiseks ning astu samme, mis aitavad selleni jõuda (säästa raha, praktiseeri loomulikku pereplaneerimst), kuid ürita vältida liigset keskendumist eesmärgile. Nii jääb ära võimalik pettumus.

5. Lahkun töölt.

Kui sa vihkad oma tööd, peaksid keskenduma sellele, kuidas saaksid seda paremaks teha või mida saaksid teha, et paremat tööd leida. Praeguses majandusolukorras ei tasu loobuda tööst, kui sul uut veel pole!

6. Panen elukaaslase endaga abielluma.

Loomulikult vajavad mõned inimesed aega, et selleks suureks sammuks valmis olla, kuid kui oled näinud otsatultvaeva, et oma teistpoolt veenda, ei pruugi ta sinu jaoks õige olla.

7. Lõpetan vastassugupoolega suhtlemise.

Mis juhtub, kui kohtad oma täiuslikku paarilist juba järgmisel kuul? Kas sa ei teeks temast välja? Pea kohtingutega pausi, kui tunned end läbipõlenuna, kuid ole valmis tagasi mängu hüppama, kui põhjus peaks tekkima.

8. Üritan [teatud inimesega] paremini läbi saada.

Sama asi, mis kilode kaotamisega. Ilma konkreetsete sammudeta on see üsna tühi lubadus. Mõtle välja vähemalt kolm asja, mida saad uuel aastal teha, et nimetatud isikuga suhteid parandada.

9. Ärkan iga päev 30 minutit varem, et mediteerida.

Kui sa pole varem mediteerinud, on õige alustada viiest minutist, mitte poolest tunnist. Sama hästi võiksid üritada joosta kümme miili, kui sa pole aasta aega trenni teinud. Pealegi on uni tõenäoliselt sama tervislik kui mediteerimine.

10. Võidan loteriiga.

Looda sa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles