Rootsi politsei: Viola Beachi liikmed võisid surra juba enne sillalt alla kukkumist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viola Beach
Viola Beach Foto: SCANPIX

Rootsi politsei uurib väidetavalt, kas Briti indie-bändi Viola Beach sõitis maanteesillalt alla tahtlikult.

Bändi neli liiget ja nende manager Craig Tarry hukkusid 13. veebruaril, kui nende renditud Nissan Qashqai Stockholmi lähedal Södertälje sillalt kanalisse kukkus, vahendab The Independent.

Seda, kes autot juhtis, pole veel avaldatud, kuid uurijate sõnul polnud tema veres jälgi alkoholist ega narkootikumidest.

«Me pole sellele muud põhjendust leidnud. Paistis, et juht tegi seda tahtlikult,» ütles uurija Lars Berglund ajalehele Aftonbladet.

Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas autod jäid seisma, kuna silda hakati üles tõstma tankeri läbilaskmiseks. Bändi must Nissan pidurdas korraks kahe auto järel, kuid möödus siis neist vasakult teepeenra kaudu. Auto kiirendas seejärel, sõitis läbi piirde, põrkas vastu üles tõstetud silda ja kukkus seejärel 25 meetri kõrguselt alla kanalisse.

«Paistab, et enamik neist suri juba siis, kui auto sillaga kokku põrkas,» lisas Berglund. 

Renditud Nissan oli peaaegu uus ja pole põhjust kahtlustada mehaanilist viga.

Berglund täpsustas hiljem oma kommentaari ja rõhutas, et ta ei vihjanud, justkui soovis autojuht ennast ja bändi tappa: «Ma ütlesin, et ta keeras paremalt rajalt vasakule ja see oli tahtlik. Me näeme piduritulesid. Tema soov oli auto peatada, kuid võimalik, et kiirus oli liiga suur ja ta jäi sellega hiljaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles