Kosmos IMAX ootab kino ajalooga seotud materjale, pilte ja mälestusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kosmos IMAX

Täna, 10. märtsil täitub kinol Kosmos (praegune kino Kosmos IMAX) 52 aastat avamisest, mil  tolleaegne Baltikumi kõige suurem ja moodsam kino Kosmos ütles aastal 1964  oma külastajatele «Tere tulemast». 50 aastat hiljem taasavati kino Kosmos IMAX  nime all- algas uus ajajärk ainsa IMAX kinona regioonis.

Algse Kosmose 52. sünnipäeva saabumisest sai inspiratsiooni idee, et koguda võimalikult täpne ja just inimeste mälestustel põhinev ülevaade kino Kosmose ajaloost.

Alates tänasest  ootabki praegune Kosmos IMAX tiim kõigi teadjate panust, mälestusi ja meenutusi majas  52 aasta vältel toimunu kohta. 

Kõik, mis aitab alates 1964. aasta avamisest tänaseni kokku panna kino Kosmose elamusrohke ajajoone - mälestustega sealsetest üritustest, esimestest kohtingutest, filmikavadest ja muust, on oodatud Kosmose majja Pärnu mnt 45 või meilile kosmos@kinokosmos.ee. Mälestusi ootame kuni 1.juunini 2016.    

«Kosmose majal on nii põnev ajalugu ja oluline positsioon Tallinna ning terve regiooni kinoajaloos.  Sellest lähtuvalt tekkis idee ja soov kokku panna kogumik, mis puudutaks inimeste kinoemotsioone,  mälestusi filmielamustest ning põnevatest juhtumitest-kokkusattumistest ja tutvustest, mis just kinost Kosmos alguse said. Üks põnev kinolugu! Nüüd vajame inimeste, kel Kosmosega vähegi mälestusi, panust.  Pildid, meenutused, mälestused, filmiinfo ja kõik muu on oluline ning ääretult teretulnud,» kommenteerib kino Kosmos IMAX juhataja Maret Vanaselja.

Kosmos IMAX praegune tiim on tänulik abi ning panuse eest ja loodab, et üleskutse  levib kosmilise kiirusega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles