Eesti komöödiataeva uus täht tuleb publiku ette uue ambitsioonika huumorisuunaga

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koomik ja näitleja Tõnis Niinemets
Koomik ja näitleja Tõnis Niinemets Foto: Mihkel Uba

4. aprillil esitleb POINT Eesti publikule noort, säravat ja värsket koomikut. Algab Tõnis Niinemetsa Start-up Comedy  turnee, «Ämbrisse astumise ajastu». «Ämbrisse astumise ajastu» on andeka koomiku esimene isiklik materjal ning Start-up Comedy on uus leidlik huumorisuund Eesti lavadel.

Tõnis Niinemets on 28 aastane Rakveres sündinud Eesti näitleja. 

Foto: Mihkel Uba

Tõnis on abielus, kahe lapse isa. Tegemist on andeka, ülimalt mitmekülgse ja võimeka näitlejaga. On täiesti normaalne, kui see tuleb Teie jaoks üllatusena ning Te ei ole teda teatrilaval näinud, sest enamus eestlasi ei ole Tallinnas Von Krahli teatris käinud.

Tõnis töötab alates 2012. aastast Von Krahli Teatris. Laiem publik tunneb Tõnist täna peamiselt läbi teleekraani, kus teda võib näha Kanal 2- e Suures komöödiaõhtus, Naabriplikas, Klipijahis. Kui korraks järele mõelda meenub Teile kohe see prillidega tagasihoidliku olemisega elavate silmadega tegelane, kes teeb teleekraanil järjest säravamaid rolle. Aastavahetusel võis Tõnist näha saates Aastavahetus Kinoteatriga. 

Foto: Mihkel Uba

POINTil on ambitsioon otsida läbi huumori vastuseid ühiskondlikult olulistele küsimustele ning on  pidevalt otsitud võimalusi seda ambitsiooni laval lahendada. Tõnis Niinemetsaga koostöömõtteid arutades selgus, et mitmeid ühiskonna valupunkte ning teatri ja huumori rolli nende käsitlemisel tajutakse väga sarnaselt. Tõuke aruteluks ja koostööks andis produtsent Karl Kermese Von Krahli Tetarist saadud elamus.

«Minu jaoks oli Krahli külastamine novembris tõsine vau-elamus. Vaatasin lavastusi Keegi ei räägi koeraga normaalselt ja Bloody Mary. Sain heas mõttes korraliku laksu vastu hambaid. Mul taastus usk Eesti teatrisse. Ning Tõnist vaatasin ma sõna otseses mõttes suu ammuli, ma ei ole sellist lavalist energiat, teravust, kergust ja kontsentratsiooni ühe korraga laval näinud. Seda on keerukas kirjeldada, seda peab nägema aga see oli meeletult haarav ja Tõnis on hetkel selgelt mu lemmiknäitleja ja kõige naljakam tüüp, keda ma tean.» rääkis Kermes.

«Me andsime oma ühisele ettevõtmise vormile uue nime, Start-up Comedy. See ei ole stand-up comedy. Me töötame selle nimel,et valmiv materjal oleks laiapõhjalisem ja kõrgelennulisem, kui stand-up nagu seda täna Eestis teatakse.» lõpetas Kermes.

Foto: Mihkel Uba

Start-up Comedy etendust võiks vaadelda ka, kui haaravat loengut või professionaalset teemakäsitlust kuulajat haaravatel teemadel.

Start-up Comedy on publikule, kes armastab teatrit ja näitlejameisterlikke lahendusi, kuid ei taha enam kuulda vanu kulunud nalju ja klisheesid. Kes tahab, et nende väärtuslik aeg oleks täidetud põnevate teemadega, teravate naljadega, mis annavad mõtte- ja kõneainest ka peale etenduse lõppu.

Start-up Comedy taotlus on olla värske, naljakas, terav, tihe, ootamatu, põhjalik, innovatiivne. See on otsing, ambitsioon, idee ja kompromissitu lahendus. 

Ämbrisse astumise ajastu käsitleb ühiskondlikult ja globaalselt olulisi küsimusi. Juhib tähelepanu kitsaskohtadele ja absurdsusele meie igapäevaelus, inimestevahelises suhtluses ja inforuumis. Ämbrisse astumise ajastut kõige olulisem komponent, see miski, mille pärast kõik teoks saab on Tõnis Niinemets, täht kes seisab laval Teie ees. Mees, kellest lähtub kogu teemakäsitlus ja keda ennast on kõiges räägitavas mahlakalt palju. 

TÕNIS NIINEMETSA Start-up «Comedy Ämbrisse astumise ajastu» 

Etendused toimuvad: 

4. aprillil    ESIETENDUS RAKVERE TEATRIS

5. aprillil    VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

6. aprillil    PAIDE KULTUURIKESKUSES

8. aprillil    HALJALA RAHVAMAJAS

10. aprillil    PÄRNU TEATRIS ENDLA

11. aprillil    PÄRNU TEATRIS ENDLA

13. aprillil    HALJALA RAHVAMAJAS

15. aprillil    TARTU VANEMUISE KONTSERDIMAJAS

18. aprillil    VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AIDAS

19. aprillil    HAAPSALU KULTUURIKESKUSES

20. aprillil    PÕLVA KULTUURIKESKUSES

21. aprillil    TARTU VANEMUISE SUURES MAJAS

22. aprillil    JÕHVI KONTSERDIMAJAS

25. aprillil    VÕRU KULTUURIMAJAS KANNEL

26. aprillil    MOOSTE MÕISA FOLGIKOJAS

27. aprillil    TALLINNA VENE KULTUURIKESKUSES

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles