Elu24 video! Taavi Peterson tuurist «Leia mu laulus Lennon»: miks mitte esitada muusikat, mis endale meeldib

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba tuleval nädalal avaneb nostalgiline võimalus kuulda John Lennoni loomingu taasesitust. Taavi Peterson ja tema 12-keelne kitarr annavad üle Eesti 9 kontserti ning mängivad lugusid, mille vahendusel võib kohtuda Lennoniga pärast biitleid. 

Umbes aasta tagasi võttis Peterson ette kontsertreisi üle suure lombi New Yorki, veetes mõnusalt aega ka Central Pargis, kus asub Lennoni mälestusmärk, Imagine mosaiik.

Foto: Laura Arum-Lääts

Ehkki kitarri kättevõtmine osutus katsumuseks, õnnestus tal siiski seal pühendada lugu laulja, kitarrist ja poeedile. Peterson ise meenutab seda nii: «Mul oli suur soov laulda seal Urmas Alenderi kirjutatud lugu «To Mr. Lennon». Olingi juba kitarri välja võtmas, kuid ka teised tänavamuusikud olid end seal sisse seadnud, ning kohe, kui mind pilliga nähti, lendasid nad kui kaarnad mulle peale. Nad ei lasknud isegi ühte lugu mängida. Läksin siis vähe kõrvale, kus oli samuti mälestustahvel, ja laulsin selle loo ikkagi ära.»

Foto: Laura Arum-Lääts

Mis ootab ees ansambel The Beatles juhile pühendatud kontserditel ning miks Peterson “suuri nimesid” oma muusikas elus hoiab, vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles