Kohupiima-jõhvikakreem
400 g kohupiimapastat
5 spl suhkrut
1,5 dl jõhvikaid
3 tl zelatiini
5 tl vett želatiini paisutamiseks
kaunistamiseks jõhvikaid
Jõhvika-kohupiimatarretisega piparkoogikorvikesed
Metallist korvikesevormid katta õhukese piparkoogitaigna kihiga. Enne ahjupanekut hoida kümmekond minutit külmkapis või sügavkülmas, siis ei vaju ahju pannes tainas vormi äärtelt alla.
Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes, kuni on krõbedaks küpsenud. Kuumalt ahjust välja võttes on korvikesi kergem vormidest välja saada kui jahtunult, samuti on lihtsam kätte saada krõbedaid korvikesi kui vähem küpsenuid.
Täidise tegemiseks purustada jõhvikad, lisada suhkur, segada kohupiimapastaga, lisada kiirelt segades paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin, jätta külmkappi tarduma.
Jahtunud korvikesed täita tordipritsi kasutades poolenisti tardunud jõhvika-kohupiimatarretisega.
Kuna piparkoogikorvikesed olid üsna kõvad ja varasematest kogemustest tean, et ka selline täidis ei muuda neid ööga pehmeks, siis tõstsin enne täitmist igasse korvikesesse veidi mahla, kallutades seda korvikese kõikidele külgedele, sellest järele jäänud vedeliku valasin järgmisesse korvikesse.