Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Jõhvika-kohupiimatarretisega piparkoogikorvikesed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jõhvika-kohupiimatarretisega piparkoogikorvikesed
Jõhvika-kohupiimatarretisega piparkoogikorvikesed Foto: Sille Varblane

Kohupiima-jõhvikakreem
400 g kohupiimapastat
5 spl suhkrut
1,5 dl jõhvikaid
3 tl zelatiini
5 tl vett želatiini paisutamiseks
kaunistamiseks jõhvikaid

Metallist korvikesevormid katta õhukese piparkoogitaigna kihiga. Enne ahjupanekut hoida kümmekond minutit külmkapis või sügavkülmas, siis ei vaju ahju pannes tainas vormi äärtelt alla.

Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises vahes, kuni on krõbedaks küpsenud. Kuumalt ahjust välja võttes on korvikesi kergem vormidest välja saada kui jahtunult, samuti on lihtsam kätte saada krõbedaid korvikesi kui vähem küpsenuid.

Täidise tegemiseks purustada jõhvikad, lisada suhkur, segada kohupiimapastaga, lisada kiirelt segades paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin, jätta külmkappi tarduma.

Jahtunud korvikesed täita tordipritsi kasutades poolenisti tardunud jõhvika-kohupiimatarretisega.

Kuna piparkoogikorvikesed olid üsna kõvad ja varasematest kogemustest tean, et ka selline täidis ei muuda neid ööga pehmeks, siis tõstsin enne täitmist igasse korvikesesse veidi mahla, kallutades seda korvikese kõikidele külgedele, sellest järele jäänud vedeliku valasin järgmisesse korvikesse.

www.toidupildid.blogspot.com

Copy
Tagasi üles